Santoral, 9 d’octubre

Sant Dionís. Sant Joan Leonardi (Lucca, 1541 – Roma, 1609), prevere. Sant Abraham, patriarca, pare en la fe. Sant Lluís Bertran, prevere dominic, de València, missioner a Amèrica.

El sant sense cap, l’apòstol de les Gàl·lies o sant Dionís de París. Amb aquests noms es coneix el sant, bisbe de París, que morí martiritzat, juntament amb els seus companys Rústic i Eleuteri durant la persecució de Dioclecià.

A València on, tal dia com avui, celebren l’entrada de Jaume I a al ciutat, coneixen aquest sant com a sant Donís i el consideren el patró del dia dels enamorats. És costum regalar-se massapà embolicat amb un mocador.

Sant Donís

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.