Mots perduts: xopet

Jo no diria que és perdut però sí que de cada pic se sent dir més l’estrangerisme shandy en substitució d’aquest mot tan nostrat (passat Vilafranca ja no el coneixen), així que seria una llàstima perdre’l.

Aprofit l’article, per cert, per llançar una pregunta al vol. Ho discutírem l’altre dia amb en Pedro Trompes, del bar Ca’n Pedro (perquè veieu que l’estrangerisme esmentat comença a canviar l’entorn): vosaltres deis xopet a tot (cervesa amb llimonada i amb gaseosa) o només a la cervesa amb gaseosa? Per la meva part tenc clar que ho dic a tot (ja que això de shandy és ben nou i clara  és un mot que per aquí no es deia tant). Però i vosaltres?

Com a curiositat cal dir que cap diccionari oficial recull el nostre mot com a tal, ni tan sols el mític Alcvoer-Moll, normal si pensam que aquell no era temps de cervesa i ni molt manco mesclada amb llimonada o gaseosa.

 

2 pensaments a “Mots perduts: xopet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.