El capellà de Santa Cirga

El diari (arabalears.cat)  en un ponderat article d’Elena Navarro es feia ressò, abans d’ahir, de les interessants aportacions de la professora Gambús en relació a l’epistolari entre Mn. Alcover i Alfons XIII (https://www.arabalears.cat/societat/objectius-politics-diccionari-descobert-cartes-inedites-alcover-alfons-xiii_1_4548909.html).
Coneixent l’ésser i el conservadorisme de Mn. Alcover, res de sorprenent.

I tampoc res d’excepcional.
Però si que el descobriment i l’article ens poden portar a determinades reflexions. Des de la humanitat de Mn. Alcover a la utilització del Diccionari com a eina política, passant per mitificacions i silencis.

I tot sense trastocar, gens ni mica, la transcendència i l’abast de la magnífica obra alcoveriana, de la qual, a Card.cat, en som fidels seguidors.

 

(Imatge de la Viquipèdia)

Un pensament a “El capellà de Santa Cirga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.