Santoral, 28 de desembre

Sants Innocents. Santa Dòmina, verge i màrtir. Sant Abel, fill d’Adam i d’Eva..

Avui celebram la festivitat dels sants Innocents, els infants que el rei Herodes va fer degollar en un intent desesperat per evitar que l’infant Jesús continuàs en vida. Dia de bromes i burles. Els mitjans de comunicació donen algunes notícies falses i enganyoses.

A Mallorca, entre els segles XIII i XIV es duia a terme el sermó del bisbetó. Un escolà, elegit bisbe, pronunciava el sermó a l’ofici del sia 28 de desembre.  Aquesta tradició es manté viva al monestir de Montserrat  el dia 6 de desembre, festivitat de Sant Nicolau de Bari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.