Aprovada la Moció de les Rutes GR del PP

L’any 2018, cinc municipis del Llevant Mallorquí, Artà, Capdepera, Manacor, Son Servera i Sant Llorenç, van acordar executar i desenvolupar un projecte de producte turístic desestacionalitzador vinculat a la naturalesa i al turisme sostenible, constituït per una ruta cicloturística per a Mountainbike i senderisme exclusivament, que tengues el seu recorregut pels 5 municipis.

La ruta GR, que va ser anomenadaGR East Mallorca, tindria els requisits necessaris per a poder incorporar-se a canals comercialitzadors i divulgatius europeus que arribessin a un flux de turisme, la motivació dels quals fos precisament el cicloturisme de mountainbike i senderisme.

Aquest projecte va ser presentat per a ser finançat amb l’ITS 2019 i va ser rebutjat.

Al mes de setembre de 2019 va tenir lloc la fallida de Thomas Cook que afectà especialment a les Illes Balears i en concret a aquesta zona del Llevant. Per aquest motiu, el Govern Central va disposar unes ajudes per a les zones afectades per a desenvolupar projectes i actuacions de recuperació turística. Finalment, elprojecte va aconseguir que se li assignessin 1,5MM€ daquests fons.

El projecte redactat es va presentar al Consell Insular de Mallorca, per a la seva tramitació en 2020. Durant aquests dos anys shan complimentat tots els requisits i exigències demanades, de fet, a petició del propi Consell es va canviar el plantejament del projecte en aplicació de la Llei de Camins de Mallorca, però amb tot i amb això, encara a dia d’avui no hi ha una resposta clara per tal de poder continuar tirant endavant aquest important projecte.

Daltra banda, s’ha que dir que el termini d’execució dels fons concedits de les ajudes per als afectats per la fallida de Thomas Cook finalitza el 2023, per tant, si no es vol perdre aquesta important partida per a Mallorca de 1,5MM€ i l’oportunitat d’implementar el nostre producte des de la qualitat i la sostenibilitat, s’ha d’impulsar urgentment lexecució daquest projecte i sha de sol·licitar una pròrroga a la vigència dels fons.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.