Les beguines mallorquines a la tardor medieval

L’Obra Cultural Balear de Manacor, dedica les conferències dels Dilluns de l’Obra del mes de març al món de la dona.

Continuam aquest cicle amb Na Maria Barceló Crespí, que ens oferirà la conferència  “Les beguines mallorquines a la tardor medieval”, que tindrà lloc al Teatre La Fornal, el proper dilluns, 20 de març, a les 20.00 hores.

La conferència de Na Maria Barceló se referirà al fet que, malgrat entre els estudis dedicats al món religiós femení, hi abunden, sobretot, aquells que es dirigeixen cap a l’anàlisi de caire conventual, caracteritzat pel respecte i el no qüestionament del sistema ideològic configurat per l’Església, això no obstant, de manera paral·lela a tota línia oficial, es desenvoluparen moviments alternatius que s’allunyaren de les normes establertes per la jerarquia eclesiàstica. Fou el cas dels beguinatges i beateris, nous centres d’espiritualitat femenina no sotmesos a normatives oficials, on les dones laiques podien manifestar de manera més lliure i espontània la seva religiositat.

Maria Barceló Crespí és catedràtica d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears, llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Història, per la Universitat de Barcelona (1975)i Doctora en Història Medieval per la Universitat de les Illes Balears (1982), amb el títol extraordinari de Doctorat (1984).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.