Platja de Sa Coma, història d’una injustícia (XXI i final)

L’agost del 2015, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en mans del PP, amplia la concessió de la platja de Sa Coma a REDO SA per 50 anys, el màxim que permet la Llei. Això vol dir que fins el 2065 aquesta empresa en té l’explotació.

Sobre aquesta darrera concessió crida l’atenció el canon anual de 70.000 euros que paga REDO SA al Ministeri i que si afegim els 35.000 euros que des de l’any 2006 paga voluntàriament a l’Ajuntament per callar-nos, podem concloure que és una misèria quan sabem que per la de Cala Millor s’han arribat a pagar 900.000 euros a l’Ajuntament per un sol any d’explotació.

Cal recordar perquè consideram important i aclaridor d’aquesta injustícia els següents fets:

La primera concessió de la platja l’any 1990, concedida amb un govern del PSOE a Madrid es dóna per 22 anys, això vol dir que acabava el 2012. Curiosament el 2003 nou anys abans d’acabar el termini, el Govern del PP a Madrid dóna novament la concessió per 15 anys més, això vol dir que acabava el 2018, i altre cop abans d’acabar aquesta, el 2015, el Govern del PP a Madrid renova la concessió per 50 anys.

Aquesta és la realitat, des de Més per Sant Llorenç tenim clar com s’han anat aconseguint totes aquestes concessions i el que tenim més clar és que si no hi hagués molts de doblers en joc això no hagués estat possible, i que si no parlàssim de prescripcions dins la Justícia faria anys que tindríem condemnes clares sobre el que sempre hem dit, que estam davant el cas de corrupció més important conegut dins el nostre terme municipal.

Sabem com hem anat perdent tots els contenciosos contra el Ministeri per part de l’Ajuntament però això no ens ha de fer desistir que ara, quan a partir del juliol les Illes Balears tinguem les competències de Costes, demanem i exigim una revisió d’aquesta concessió al Govern i aconseguir que l’Ajuntament ingressi uns doblers tan necessaris i tan nostres.

Durant la campanya intentarem sense èxit que els partits que es presentaven a Sant Llorenç es pronunciassin sobre aquest tema, però es veu que malauradament no interessava a cap altre partit. El nostre compromís segueix essent el mateix i estiguem al Govern municipal o a l’oposició seguirem demanant i exigint la revisió d’aquesta concessió. Sols així es repararà aquesta injustícia.

Més per Sant Llorenç

Un pensament a “Platja de Sa Coma, història d’una injustícia (XXI i final)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.