Les escoles llorencines en hores baixes

Ahir va ser un dia bastant revelador de la pèssima situació en què es troben moltes de les nostres escoles al municipi. Concretament me referesc a les escoles de Sant Llorenç i Son Carrió (per sort, sa Coma després de també molts d’anys de queixa va poder millorar la seva situació no fa gaire), que ahir reberen la visita del conseller d’Educació, Antoni Vera; el batle, Jaume Soler;   la primera tinent de batle, Emilia Díaz-Asensio; la regidora d’Educació, Joana Maria Cabrer; i del gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius, Mateu Suñer. I el que pareixia havia de ser una visita només rutinària avui, en despertar-nos, hem descobert que ha estat tot un bany de realitat. 

Primer hem sabut que la comunitat educativa de l’escola de Son Carrió estava ben enfadada. Com informa el Diario de Mallorca, l’AFA s’ha queixat que la visita no ha servit per avançar en el seu projecte de reforma del centre, quan ja fa més de 8 anys que lluiten perquè se faci. Han informat que faran mobilitzacions si no se comencen de manera urgent.

I després, la cirereta ha estat saber que, un cop visitada l’escola de Sant Llorenç Mestre Guillem Galmés, els tècnics de la Conselleria han aconsellat deixar d’usar immediatament tres aules del pis de dalt (80 alumnes de 5è i 6è de Primària), que a partir d’ara hauran d’usar unes aules alternatives, mentre se construeixen unes aules modulars alternatives al més aviat possible. El conseller Vera ha acusat de “deixadesa” l’anterior Govern per no haver fet res al respecte quan ja tenien els informes tècnics que així ho indicaven. Més informació al diari Ultima Hora.

En resum, un panorama educatiu ben descoratjador.

 

4 pensaments a “Les escoles llorencines en hores baixes

 1. Ja fa molts d’anys que l’escola de Sant Llorenç presenta deficiències estructurals importants i tothom ho sap, com també saben tantes altres coses que estan deixades o amb un manteniment molt millorable.
  Tots els partits ho saben des de com a mínim fa 10 anys i, tant si estan a govern com a oposició es giren cap a una altra banda o tiren pilotes fora.
  També és ver que no hi ha cap associació que s’hi posi fort i no amollis i ho denunciï de manera ferma.

 2. Una passa important és la voluntat del Conseller que s’hi ha preocupat directament i vol prendre mesures al respecte. El mateix dia hi va posar la maquinària en marxa per treure una valoració d’urgència i prendre mesures de manera immediata. Una passa que fins ara, en cap cas, s’havia fet.

  Sincerament, la situació no és bona a causa de la gran deixadesa i la manca d’atenció d’aquest centre. Cal recordar que el director del centre de Sant Llorenç fa anys que envia cartes informatives i que, fins ara, no s’havien atès.

  Prevenir de cara a possibles desastres és la primera passa. Ara cal redactar un projecte per a millorar les infraestructures del centre.

  La crítica sempre és ben rebuda i positiva però l’actuació, la prevenció i la iniciativa també.

  • Tu Jaume, potser ets el que més desconeixia la situació, ja que t’has incorporat no fa gaire, però a tots els partits hi havia gent que la coneixia, i no ha format part de les seves prioritats en cap moment, o com a mínim no n’han fet ni una sola nota de premsa denunciant la situació.
   Per a mí allò important és el que es fa, tant si són d’un partit o de l’altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.