Mots: joli (estar en joli)

No confondre amb “juli” usat en determinats jocs infantils.

“Estar en joli” és una locució que no llista en els records conscients.Potser paraula viva o perduda què no consta en el registre familiar.

El DCVB mostra:

JOLI
En joli: a) (ant.) dit d’un vaixell ancorat que es gronxa: Dit dia estigueren en jolit casi deves la galera tot lo dia, ab bandera alta per rescatar, doc. a. 1643 (Calend. Bal. 1876, pàg. 122).—b) Amb poc equilibri, sense sosteniment ferm, en perill de caure (Mall.); cast. en vilo. Done’m pues una maneta, | estimat amich Antoni, | que estaré, si no la’m dónes, | com una paret en joli, Aguiló Poes. 170. Corradors esbucats, parets en joli, E. de K. Aguiló (BSAL, iii, 255).—c) Desconcertat, extasiat, estupefacte (Costa de Llevant, ap. Coromines Symposium 1948, 115).

Aportació de Tomàs Martínes (in memoriam)
Imatge de Google

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.