Declaració d’espais lliures sense fum

Avui al plenari extraordinari s’ha aprovat per unanimitat la Declaració Institucional per Espais Lliures de Fum proposada per l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

El consum de tabac és un factor de risc de sis de les vuit causes principals de mortalitat en el món, causa un terç de tots els casos de càncer, fins a 16 tipus diferents, i a Europa provoca 82% dels càncers de pulmó.

Regular els espais sense fum a les terrasses, platges, piscines, parades d’autobús, entrades d’edificis, a més de prohibir-se el consum amb dispositius electrònics en qualsevol espai públic, suposa una desnormalització del consum de tabac. Això suposa també transmetre una adequada percepció de risc del tabaquisme passiu a la població, la qual cosa dona lloc a que les persones fumadores siguin més conscients dels problemes que pot ocasionar el tabac als qui conviuen amb elles i procurin apartar-se dels altres a l’hora de fumar.

Entre els acords presos i que constitueixen sols una primera pedra en la lluita contra el tabaquisme, l’Ajuntament de Sant Llorenç declara la Zona Esportiva de Es Moleter, la Zona esportiva de Son Carrió, la Zona esportiva de Sa Coma i el parc infantil de l’Ajuntament, ESPAIS SENSE FUM.

Demà mateix remetrem certificat de l’acord de plenari a l’Associació Espanyola contra el Càncer qui ens remetrà, tan prest com sigui possible, els cartells que identifiquin aquests espais com espais lliures de fum. En posterioritat, es farà un acte de presentació a una de les zones que serà conduït pels membres de l’AECC.

De moment i com hem dit, són 4 els espais municipals que declaram Espais sense fum, tot i que la intenció d’aquest Equip de Govern és fer-ho extensible a tots els parcs infantils, àrees esportives i concessions municipals.

Som conscients de la dificultat que implicarà fer complir aquest compromís, fumar és un hàbit massa extès i normalitzat, però també estam convençuts que la lluita contra el tabaquisme bé ho val.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.