Què en trobau?

“Per Sant Martí mata el porc i enceta el vi”, també diu el refranyer. Alguns assenyalen que pertanyem a la “cultura del porc” per la transcendència culinària i de supervivència que ha tingut tradicionalment l’animal

Fer matances ha sigut un costum ben estès. Llevant d’excepcions, en els anys seixanta, en el Sant Llorenç encara agrícola, tothom matava un porc i la família tenia recapte per a tot l’any.

Però això també ha canviat: que si sanitat, que si la Comunitat Econòmica Europea, que si “tanmateix no en mejam!!”, que si és un mareig… i malgrat tot, encara se’n fan!

2 comentaris a “Què en trobau?

 1. Jo crec que ha passat de ser una qüestió de supervivència d’antany a una cosa extra que es fa per costum, tradició i reunió familiar. De fet, és més còmode anar a comprar sobrassada, botifarrons… a algun lloc que fer-ho a casa, però és com fer torró, olives trencades, un hortet… allò casolà sempre té més valor i si a més és una festa popular de tota la família (a pesar que costosa)… no té color.
  De totes maneres la millor manera de contestar la pregunta que fas és anar a veure Acorar. Allà hi trobareu totes les respostes

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: +1 (de 1 vot)
 2. Pau estic de acord en se comodidad de anar a compra se sobrassada i es botifarrons a se carniseria, però, i se diferencia de sabra que menges? I se diferencia de sabor? Perquè jo ara teng una llangonisa de casa forevilera, i una de carniceria, bona, però asta es teu paladar enretjolat, se cert que si te pos un boci de cada, tu no ductaras en so dirme quine es se de forra-vila i quina se de carniceria..

  VN:F [1.9.22_1171]
  Puntuació: 0 (de 0 vots)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada