La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Setmana de fred intens i de pluja. Dia 20 de gener el Sol entra en el signe d’Aquàrius a les 17 hores i 10 minuts.Poc a poc el dia s’allarga i així ho diu el refranyer. “Per Sant Antoni, un pas de dimoni”. “Per Sant Sebastià, un pas de ca”. A finals d’aquesta setmana el Sol ens acompanyarà 8 hores i 52 minuts.

La Lluna entrarà en minvant, dilluns, a les 10 hores i 8 minuts.

Aquesta setmana és una de les més fredes de l’any. El costumari popular l’anomena la setmana dels barbuts perquè fan festa tres sants que duen barba: Sant Maure i Sant Pau ermità (que fan festa avui) i San Antoni Abat que fa festa el proper dimarts. El refrany diu que: “Els qui neixen la setmana dels barbuts són molt peluts”.

Festa grossa amb la celebració de Sant Antoni de Pàdua o Sant Antoni Abat, conegut com a Sant Antoni del porquet o Sant Antoni dels ases. És una festivitat de caràcter pagès, molt popular, que a les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa, té gran predicament.

Com dèiem al principi podria ser que plogués els primers dies de la propera setmana. Si és així i plou el dia de Sant Antoni, anirà bé per a les patates. Al manco així ho diu el refranyer: “Sant Antoni plové, per a les patates va bé”.

Dia 20 és Sant Sebastià, patró de la Ciutat de Mallorca.

Goigs a Sant Antoni

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.