Els 10 Manaments de la Llei de Rajoy

El primer, retallaràs inversions en Sanitat, reduint les urgències, privatitzant hospitals i fent pagar cèntims sanitaris i medicaments als usuaris.

El segon, reduiràs els professors, els programes de recolzament a les escoles i les ajudes per calefacció i llum; per compensar-ho augmentaràs el nombre d’alumnes per aula i apujaràs les matrícules universitàries. D’aquesta manera l’Educació només estarà a l’abast dels més rics.

El tercer, apujaràs l’IVA, de manera que l’impost es repartesqui entre tots els ciutadans per igual, tant si són rics com pobres.

El quart, reduiràs la prestació d’atur, de manera que a partir del sisè mes els més necessitats només cobraran la meitat.

El cinquè, rebaixaràs un punt cada any la cotització a la Seguretat Social dels empresaris, perquè així puguin guanyar més dobbers.

El sisè, suprimiràs la paga de Nadal dels metges, policies, mestres, funcionaris… i així disminuirà el consum, per la qual cosa es retrassarà encara més el creixement.

El setè, suprimiràs la desgravació per la compra de la vivenda habitual, i així els joves ho tendran més difícil a l’hora de començar a viure pel seu compte.

El vuitè, retrassaràs l’edat de jubilació fins al 67 anys, a fi de no deixar llocs de feina buits per als qui estan a l’atur. D’aquí a pocs mesos també baixaràs les pensions.

El novè, reduiràs les ajudes a la dependència, devaluant així la qualitat de vida dels malalts més greus.

El desè, a les comunitats autònomes on es parla una llengua pròpia, faràs el possible per afavorir el castellà.

Aquests deu Manaments s’inclouen en dos: ajudaràs als bancs i als defraudadors fiscals i faràs pagar la crisi als qui no l’han provocada.

26 pensaments a “Els 10 Manaments de la Llei de Rajoy

  • Sempre havia entès com a normal que els diputats, por cortesia al seu portaveu, l’aplaudissin al finalitzar el seu discurs. No entenc tant la prohibició tàcita d’aplaudir al contrari quan la seva dialèctica és adequada. Però mai es podrà acceptar, per la gent que té un mínim de senit comú, l’ovació d’un polític quan acaba d’anunciar mesures dràstiques com les actuals, sobretot quan en el discurs es posa èmfasi que haguent-hi altres opcions, aquestes mesures no s’adoptarien. No deixa de ser una altra mostra de què, alguns cops, qui ostenta un càrrec públic no el viu com a tal, sinó al servei dels seus interesos particulars i de qui l’ha inclòs a la llista. Molt més adequada a la situació va ser, en canvi, la posada en escena de la ministra italiana a l’hora d’anunciar retalls, o també petits detalls de polítics, a vegades més anònims, que de gent de primera fila, que posen el seu gra d’arena per no empitjorar la situació dels comptes públics quan troben que la seva actuació s’ha d’ajustar a la realitat econòmica actual.

   Per altra banda, seria convenient per a la credibilitat política i moral, en aquest cas, del PP (i en general de tots els polítics que intenten complir bé amb la seva funció, que algún n’hi ha) l’expedientanció i, si es confirmen els fets, l’expulsió inmediata de diputats (com Andrea Fabra) que manifestaren una greu falta de respecte insultant a la gent afectada per les mesures aprovades.

 1. aiiii!!!!!!!! ja no sé que dir, cada matí quan llegeix el diari me pega un de tot….si el poble no s’aixeca….i pà que? ténen majoria fan una dictadura democràtica. Però jo no els he votat…hi ho dic bén cara alta NO LES HE VOTAT, ara que surtin els que els han votat pensant que Espanya necessitava un canvi i NOMÉS el podia fer l PP, QUE ESPERAVEU? “Cielos abiertos en Gloria”…pels de sempre siiiiiiiiiiii, però pels treballadors….una vegada i va haver una persona que tota indignada me va dir: “on s’ha vist mai que els treballadors votin sa dreta, sa dreta que afavoreix s’empresari i els bancs” unes paraules que me van quedar gravades….au!!! ja ho teniu, no crec que els votans de la dreta tots siguin banquers i empresaris…aleshores, ara donau la cara i sobretot, SOBRETOT, no vos queixeu perque hi ha per rebentar-vos.

 2. Ells estan ben convensuts de ha ses proximes torna guanya, per poder aqueba se seva venganse contre se clase trebeiadora, per haver viscut be durant uns vint anys; ( he dit be, no molt be com alguns creven ) Lo tris es que escoltant gent trebeiadora, donat se cupa asta en el sr Gonsales, i no parlem den Zapatero, i se olviden de es prinsipal culpable, el Sr Aznar; Jo sempre les dic; Si equets son tant dolens com deis, i es de ara son molt pijo, hi ha mes obcions, hi ha molts de partits, i es ben hora de xepa es bi partidisma.

 3. N’idòidena us dóna les gràcies a tots per aquests grans consells, molt objectius educatius i diplomàtics donats a aquests inconscients del PP. N’idòidena també diu a na Xesca que té tota la raó, i que els votants del PP són un poc així: torpes, però confesa que no passa pena perquè hi ha ciutadans i ciutadanes tan espavilats i espavilades com voltros, que entre tots vau portar a Zapatero al poder, (per no parlar del que tenim per casa) que en només 8 anys va arreglar tots els desastres del malvat Aznarrrr, deixà el país-estat-o-el-que-sigui, amb la taxa més baixa d’atur, el sistema financer més sa del món, les comptes sanejades i els calaixos plens de doblers.
  N’idoidena diu també que d’aquí 4 anys vos demanarem consell perquè això no torni a passar.
  Ah, n’idoidena em diu que li digui al senyor Dalmeu que tampoc no passi pena perquè no pensa que les pròximes eleccions siguin d’aquí a 4 anys.
  N’idoidena es despedeix: cambio i corto.

  • No he entès mai a la gent que s’agafa la política com si fos un Barça-Madrid. O ets del PP o del PSOE, no hi ha més opcions?.
   Molts dels votants d’aquests dos partits van cegament amb la papereta ja que votar als altres és tirar el vot. Tant els hi fa que la seva filla mestra es quedi sense feina, que li tanquin l’hospital, que s’hagin de jubilar als 67 …?
   No ho he entès mai. Idò.

 4. Jo vaig votar el PP i em queixo i què, em rebentaras? Ara ja sé perquè tots els que han votat el PP callen, et tenen por. Molt democràtica l’actitud, tots el que voten o han votat o pretenen votar al PP, segons el vostre punt de vista són ben curts. Ara, els que voten els altres, són uns fenòmens.
  El sistema electoral que ha portat a Rajoy al govern és el mateix, crec, que permet que a Sant Llorenç governi una majoria formada per minories, és un sistema perfecte? No,ni de molt. Es podria i s’hauria de canviar? Sí. Perquè no ho van fer quan estaven ells al poder? Perquè al seu moment també en van sortir beneficiats.
  Que els treballadors votin un partit de dretes,? Bah, aquest maniqueisme de parlar de dretes i esquerres com els partits dels malvats empresaris i del pobres obrers es completament antidiluvià a més, l’autocrítica l’haurien de fer els partits d’esquerres en lloc d’insultar als ciutadans o dir que els rebentaran.
  Què es que ningú no té mai cap queixa del partit que vota? o és que la té i no la diu.

  • Si no s’ha canviat el sistema deu ser perquè al PP li convé tant com al PSOE, si no ho canviaríeu ara que governau a Madrid no?.
   Pots dir el que vulguis però que un obrer voti un partit de dretes no té massa sentit (tot i que per sort tothom pot votar el que vulgui), ja que són partits que basen la seva política econòmica en retallades socials i amb les ajudes a les grans fortunes, una altra cosa és que la gent consideri el PSOE un partit d’esquerres, jo crec que no ho és.
   Per cert “hi ha per rebentar-vos” és una expressió i crec que com a tal s’ha d’agafar, per jo és molt pitjor que una diputada del parlament digui “que se jodan” fent referència a les retallades als aturats…

  • El joc de la democràcia no és ni de molt un sistema perfecte. La dreta té el control de bona part dels mijans de comunicació, gairebé tots. Fins i tot el País té comptes pendents amb Bankia. També la dreta té el suport dels més poderosos i dels grans grups econòmics (Mirau sobre tot els EEUU). I tercer la manca de tradició democràtica és majoritari en la dreta. Per això quan guanya l’esquerra és com si passàs alguna cosa impossible de passar, és david guanyant a Goliat. veníem del 82 al 95 amb govern de socialdemocracia, on per posar un exemble Ernest LLuch, en una nit fa ficar 5.000.000 milions d’espanyols a la seguretat social. Per què abans aquesta no era universal. A l’época d’Aznar es privatitzaren les grans empreses públiques que les donaren als seus amics i es compràarmament que encara no està acabat de pagar i resta una milionada. Tots sabem dels seus deliris. En Zapatero errat o no va donar un impuls a les polítques socials. Avui llegim la premsa més seriosa. La trobareu al diari Ara ( no depenen de cap grup econòmic ni de cap partit) i veurem que Rajoy baixa l’impost de societats i les quotes de seg. social a les empreses, el més beneficiats seran les grans empreses i en canvi apuja l’iva i l’irpf a qui tendrà més dificultats: les classes populars. L’ascensor social ha deixat de funcionar. I ho diu un petit empresari que creu en la justicia social i no gaire amb la poderosa divina. Sí, hi ha diferències i moltes. En Rajoy havia de ser la solució per a molt gent desperada d’un model econòmic que beneficia els més poderosos. I els ha enganyat, i a més la filla den Fabra els insulta. El capitalisme més ferotge és aquí i els d’abaix ho tenen molt fotut.

 5. Gràcies per les aclaracions Serafí, crec que sense tú hauria estat incapaç de interpreatar que “us rebentaré” és una expressió. Que el PSOE no és un partit d’esquerres, això ho hauries de discutir amb ells, jo tenc un bon berenar amb lo meu per discutir lo dels altres. Si el PP no canvia és clar que no ho fa perquè no li convé, crec que això també ho devia deixat entreveure al meu article, però vaja…avui és diumengeiiiiii fa calor, que tal si encetam un síndria, que tal si deixam que sa parra…

  • Que sabessis que és una expressió no ho deixaven entreveure les paraules del teu comentari quan deies “Jo vaig votar el PP i em queixo i què, em rebentaras?”.
   No tenc que discutir res amb el PSOE, que cadascú grani a ca seva.

  • Idò jo no estic d’acord. Més enllà d’una expresió, no deixa de fer referència a una agresió física que es deixa anar en torn a qui no pensa igual o que ha votat a un partit diferent, posant de manifest, també, la baixa salut democràtica de qui utilitza aquestes expresions.

   Per ventura aquí tenim la sort de poder descontextualitzar la gravetat d’aquestes paraules i així llençar-les lliurement sense remordiments en qualsevol debat, però no passa així en altres llocs. Banalitzar aquestes expresions és poc més que negar la solidaritat a qui pateix aquests fets.

   • Com a filòleg vos aconsell que mireu el gran diccionari alcover moll ( http://dcvb.iecat.net/) i cerqueu rebentar. En Serafí té raó ( mirau l’accepció 4) i així mateix jo havia interpretat el missatge de na Xesca ( no com a violència física).

    De totes al diccionari també hi ha altres accepcions possibles que tant na Cata com sa libèlula tenen dret a pensar (serien les interpretacions més mal pensades per aquesta part), però aquest és el problema ( i no una sort com diu sa libèlula) de missatges a través d’internet. Mai tindran la riquesa de matisos d’una comunicació directa cara a cara ( la importància del llenguatge no verbal) i sempre comportarà problemes d’interpretació (m’ho diu enfadat? M’ho diu amb tal sentit o amb l’altre?), la qual cosa s’agreuja amb l’ús de pseudònims ( no saber amb qui xerres, perquè no el tens al davant).

    Per mi en aquest sentit Internet té molt a millorar i es demostra cada cert temps a card.cat amb problemes d’interpretació (ara lo des rebentar, abans entre ses cares d’en Serafí i sa libèlula, entre jo i arran de mar…). Me direu lingüista clàssic però és així.

   • No crec que en temes d’opinió i interpretació es pugui dir que un o altre té raó. Sí podrem dir, en canvi, que una opinió està més o menys fonamentada, argumentada i justificada.

    Quan deia que aquí es podia desontextualitzar la gravetat de les paraules, no em referia a internet, sinó al lloc i al temps. A Mallorca ja fà relativament temps que no hi ha violència o coacció, en el sentit estricte dels termes, per motius ideològics i polítics. D’aquesta manera les expressions van perdent la seva duresa, que en canvi es mantenen a altres indrets amb menys tolerància com podia ser fa uns pocs anys al País Basc, o actualement a Xina, Corea del Nord, o Síria.

    Sobre la interpretació d’expresions desafortunades, crida l’atenció que només jo hagi criticat les dues que han sortit a coŀlació en aquest debat, independement del color polític de l’autor. Això em dur a pensar que, amb el temps, hi hagi gent que s’aculli a la meva opinió sobre el terme ‘hi ha per rebentar-vos’… Comcretament el temps que tardi algú del PP a pronunciar aquesta desaforunada expresió.

 6. ” Vine aquí que te rebentaré ” !!!!…. anau alerta amb la interpretació que li doneu, que això si que dependrà d’on ho diguis, de quina manera i a qui….jejeje!!!!

  • Així que, segons tu, pixacantons, lo que ne xesca en realitat reclama és un bon pinyol amb un ppero? Jajajajjajaja, ara entenc els ‘aiiiiiiiiiiis’ amb els que comença el seu comentari.

   • Quan era jove un dia vaig agafar una bona merda, un altre vaig agafar un bon pedal, l’altra vaig agafar una bona moixa i el darrer vaig agafar una bona castanya. No sé perquè però l’endemà d’agafar-les tenia molt de mal de cap.

    • Ai libèl·lula, que n’estaves d’equivocada… No intentis explicar amb s’extremisme lo que fàcilment és explicable amb s’alcoholisme. 😀 😀 😀

 7. Potser el president, que és filòleg, podria encetar un debat sobre la violència, o el sexisme, o… en el llenguatge, que el tema ja se surt de l’enunciat de l’article.
  Així i tot, libèl·lula, el PP fa estona que la practica i darrerament hi ha una mostra que es va fent famosa: “Que se jodan!”, que diu na Fabra.

  • Ja sé que sa gent sol passar olímpicament de lo que dic, però, Josep, si llegeixes tots els comentaris veuràs que vaig ser fins i tot el primer en criticar aquesta actitud.

 8. Ne ido i dena parle de se doberade que mos va deixa el Sr Aznar; Que no li han explicat mai com ho mva fer ? Perquè asta jo, un mal economista feria una doberada, si venia tot lo evensat per tot vosaltres. Idò si, aixì ho va ferel Azar, i això per fer dobers pe se ” GUERRA “

  • Va vendre Telefónica als seus amics perquè s’enduguessin gairebé tot el negoci a Sud-Amèrica. El seu patriotisme del que tan bravegen és tan fals com totes les mentides que diuen.

 9. Retroenllaç: Els deu articles més llegits de l’any 2012 | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.