Els deu articles més llegits de l’any 2012

Com cada any, feim un repàs als articles de Card.cat que més visites han tengut. A continuació vos deix la llista dels deus escrits més llegits al 2012 i veureu que sobretot destaquen quatre temes: Fotografies antigues, PSM, Tolo Pocholo i festes.

1. Fotos antigues de Sant Llorenç des Cardassar, de Guillem Pont (1.129 lectures). En Rafel Duran va tenir la brillant idea d’obrir, a través del Facebook, un recopilatori d’imatges antigues del terme de Sant Llorenç. La gent es va entusiasmar amb la idea i aviat li cediren centenars de fotografies per a posar-hi. El nostre articulista i editor, en Guillem Pont, se’n va fer ressò a través d’aquest oportú article i molta gent que no té Facebook, des de llavors, empra Card.cat com a plataforma d’enllaç a la pàgina d’en Rafel. Recordau que, a més, de  tant en tant vos informam de les actualitzacions  que es fan a la pàgina.

2. Tolo Pocholo, de Guillem Pont (536 lectures). Si  algú al 2012 ha demostrat tenir l’afecte del poble aquest ha estat en Tolo Roig Pocholo. La notícia del seu retorn al poble, que ens va fer arribar na Xisca Roig,  familiar d’en Tolo, i que va publicar en Guillem Pont, va alegrar molta gent  després del gran ensurt que ens havia donat mesos abans.

3. Exhibició de gloses, de Pau Quina Jaume (499 lectures). Per Sant Antoni va arribar la festa i Card.cat per col·laborar-hi va preparar un combat de glosses que, la veritat, va tenir més èxit de l’esperat. Una colla de carrioners i llorencins s’uniren en un diàleg glosat més que interesssant que tractà diversos temes (política, festa popular, rivalitat comarcal, pues personals…). Tot un èxit que esperam repetir d’aquí a dues setmanes.

4. El PSM no formarà part de l’equip de Govern, de Tomàs Martínez (478 lectures) i Comunicat del PSM de Sant Llorenç, de Tomàs Martínez (414 lectures). Un dels temes polítics més polèmics d’enguany ha estast l’entrada del PSM a l’equip de Govern. Ara sí, ara no, ara un altre pic que sí… En total, això va fer estar molt atenta a la gent  a la nostra revista per veure el que passava. L’article de Tomàs Martínez  com a portaveu del PSM en què explicava la postura del partit (a pesar que després canviaria) va rebre moltes visites i la posterior rectificació també. He decidit unir els dos articles en el mateix bloc perquè realment xerren del mateix.

5. Crònica del Ple, de Tomàs Martínez (453 lectures). Un poc relacionat amb el tema anterior (na Dolors, com a representant del PSM, havia entrat a l’equip de Govern  feia ben poc), però de temàtica més extensa,  el Ple de dia 20 de juliol de 2012  va ser ben mogudet. Com que en Josep Cortès n’estava absent, en Tomàs Martínez va haver d’encarregar-se de substituir-lo i no podria haver triat un dia millor. El Ple va tractar molts temes polèmics  i la crònica  corresponent va rebre una cascada de comentaris.

6. Fotografies de les Festes de Sant Llorenç 2012, de Joan T. Matamalas (438 lectures) i Programa de les Festes de Sant Llorenç 2012, de Tomàs Martínez (369 lectures). He unit aquests dos articles perquè al final xerraven del mateix. El d’en Tomàs Martínez ens anunciava els actes que hi hauria  a les Festes i se veu que la gent ja tenia ganes de bulla perquè molts lectors es descarregaren el programa oficial des de Card.cat. Després, els diversos editors férem fotografies dels diferents actes de les Festes i en Joan Tomàs Matamales, el nostre enginyer informàtic, va tenir la brillant idea d’unir totes les imatges en un sol article destacat. Això va provocar que fos una de les entrades més visitades de l’any.

7. Fins aquí hem arribat, de Serafí Lliteras (377 lectures). Un article ple d’indignació contra un vídeo de Las Nuevas Genaraciones del PP que, segons en Serafí, “menyspreava” la figura del docent. L’article, a través dels comentaris, va derivar en una discussió sobre el paper dels Sindicats; les mobilitzacions, suficients per alguns, insuficients per altres, del pofessorat; i, fins i tot, hi va haver lloc per una lliçó històrica a partir de la figura de Manuel Azaña.

8. Programa de les Festes de la Mare de Déu 2012, de Jeroni Llambies (369 lectures). Qui diu que les Festes de la Mare de Déu són unes simples succedànies de les Patronals? Qui diu que siguin secundàries? El rector pot estar ben content perquè les festes de la Verge Maria van despertar un bon interès entre els nostres lectors.

9. Els 10 Manaments de la Llei  de Rajoy, de Josep Cortès (352 lectures). Aquest article criticava obertament alguna de les decisions preses pel president espanyol, Mariano Rajoy, a través d’un format bíblic (els Deu Manaments). L’article va tenir moltes contestes a través dels comentaris i, fins i tot, una polèmica lingüística a causa del verb “rebentar” que va requerir la intervenció d’un filòleg servidor.

10. Accident d’en Nofre Neula per Sant Antoni, de Pau Quina Jaume (343 lectures). Un desgraciat incident durant les Festes de Sant Antoni protagonitzat per en Nofre Neula tanca la llista d’articles més llegits de l’any.

Fins l’any que ve!!!

2 pensaments a “Els deu articles més llegits de l’any 2012

  1. Jo com vaig veura el Sr Zapatero, coma bona persona, i en ideas de proteji es que el Sr Aznar ja hevia comensat ha desproteji, el vaig vota, i reconesc que se seva bona idea degut a sa crisis no li va sorti be; Per jo va cometre dos fallos molt grossos, Es Primer; En lloc de amagar se crisis per no desenima se Nacio, se havia de aver dedicad a explica se crisis, i de afejito, dir com a nosaltres mos afectava més que en es altre perquè com el Sr Aznar ja mos havia venut tot quant teniam de valor,asta Gesa en es italians, Cosa que mos podria provoca qualque problema greu. Ell poca cosa podia fer més que posar-se a ses ordes de na Merkel.

    Segon havia de dir; Senyor i Sanyoras, com jo se meva opinio es tot lo contrari de sa idea de en Sarkosi, i de na Merkel; Perquè per poc economista que un sia, veu com ses cosas es imposible arreglarles en reteiades, i molt menis reteian sempre en es debil. Me retir, uns altres vendran que bo me feran.

    Terse ; Com tots podem tocar en ses mans, tot lo que en el Sr Zapatero, anava malement en en Rojoy va molt, molt, molt PITJO o que qualcu me domostri lo contrari. No val conta com han engrexat ells i es seus amigs.

  2. En comptes de “llegits” deus voler dir “clicats” o “mirats”, no?.
    D’altra banda la preposició “de” podria implicar o suposar autoria quan, en alguns casos -com en el tema Pocholo-, la tasca es de simple “edició”.
    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.