Moments de cinema

Dedic aquesta escena cinematogràfica d’avui a un dels comentaristes més singulars que apareixen per Card.cat, el Pare Bernat Romeguera, exprior de Sant Salvador (sí, Libèl·lula, és així; no te posis gelosa). Llegesc sempre atentament  els seus savis comentaris, plens de reflexió i experiència, i mirau per on, l’altre dia, revisant un dels films antics que més inquietud m’han provocat (juntament amb Psicosis), The Night of the Hunter (La Nit del Caçador, 1955,  Charles Laughton), va aparèixer una escena que reproduïa talment el comentari bíblic “dels falsos profetes” que el Pare Bernat havia citat aquí, a la nostra revista (enllaç).

Per això he considerat oportú reproduir  aquesta escena en el seu honor. Realment en el vídeo surten algunes escenes més (concretament totes les que tenen alguna referència religiosa), i és que el film és una moderna faula de dos nins que són perseguits per un “fals profeta”, que realment és una autèntic psicòpata (interpretat per un magnífic Robert Mitchum), per la qual cosa les referències a la religió són contínues. De fet, un dels aspectes  que destacaria del film (cal recordar que és del 1955 i americana) és la seva “modernitat”, quan critica l’excessiva devoció religiosa (en aquest cas cristiana) que encega la gent i a vegades no li deixa veure el que té realment davant (en aquest cas, “un autèntic monstre”).

Res més. Us deix les escenes (la que jo vos comentava està al prinicpi de tot); i si no voleu saber massa del film, us aconsell que només mireu fins a la meitat del vídeo, ja que descobreix massa coses de la trama:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.