Comunicat del PSM de Sant Llorenç

L’agrupació del PSM de Sant Llorenç, reunida  el passat 4 de juliol acordà donar suport a la decisió de la regidora del PSM de no formar part de l’equip de govern.

Durant els darrers dies s’han mantingut contactes entre el PSM i el batle de l’Ajuntament de Sant Llorenç a fi i efecte d’aclarir alguns problemes sorgits en el procediment  durant la negociació i perfilar el contingut d’algunes àrees de gestió.

Fruit de les converses i negociacions mantingudes, el PSM, a la reunió de dia 13 de juliol ha decidit la seva incorporació a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Llorenç i la regidora Dolors Sánchez assumeix les delegacions corresponents de les àrees de formació i ocupació que suposaran la gestió de les matèries de formació no reglada, centre d’adults, titulacions professionals, foment i qualitat de l’ocupació, SOIB, gestió de qualitat, prevenció de riscos laborals i participació ciutadana amb les dotacions materials i de personal corresponents.

El PSM considera que en moments de crisi i de minva dels drets socials, laborals i lingüístics s’ha de fer una política de pactes que permeti conformar governs de majories de progrés.

A la mateixa reunió el PSM ha decidit procedir a la renovació dels càrrecs de l’agrupació i donar entrada als òrgans de govern de la mateixa a totes les persones, encara que no siguin afiliades, que vulguin treballar-hi.

Som conscients del canvi de posicionament del partit en relació al pacte amb l’equip de govern. Aquest canvi de posicionament ha estat fruit de la negociació entre les parts i del debat en el si de l’agrupació. Aquest debat, que ha estat intens internament, ens ha servit per encetar una experiència participativa que ha d’anar quallant en el futur.

Sant Llorenç des Cardassar, 14 de juliol de 2012.

13 pensaments a “Comunicat del PSM de Sant Llorenç

 1. Sa libèl•lula felicita a sa formació nacionalista per el sacrifici que, pel què es desprèn del comunicat, haurà de suportar damunt les seves espatlles per fer front a la crisi i a la minva de drets socials en benefici del poble.

  Però, una pregunta, es va arribar a demanar formalment, al batle, la revocació del decret de funcions? O només es va plasmar la petició damunt el comunicat i aquest es va fer públic?

 2. Amb el més profund respecte a les decisions personals de na Dolors (recordi’s allò de tothom tria), però considerant, també, el tema de la “transparència i bona gestió democràtica” també em faig algunes preguntes:
  S’ha indagat sobre la opinió dels presumptes votants?
  ¿Fan comptes explicar, el òrgans de govern, els “problemes sorgits en el procediment durant la negociació”?
  I els arguments del debat que ha portat al canvi de posicionament?

  • També consider totalment lícit q el PSM hagi optat per entrar a l’equip de govern (una altra cosa és si s’hi està a favor o no ) ja que com Em va dir una representant política “tothom vol la cadira”. De fet, si no, no tendria sentit que es presentessin a unes eleccions (sol ser per guanyar-les i aconseguir lloc de regidor).
   Ara bé, personalment consider que hi ha hagut un error d’esgratègia de partit. Canviar de postura a mitjan legislatura, sense previ avís, sempre és més mal de justificar davant la ciutadania. D’aquí les encertades preguntes d’en Guillem Pont.

 3. Bones,

  Primer de tot m’agradaria felicitar a n’es responsables d’aquesta publicació, que no havia descobert fins avui, per sa feina realitzada. Aquells que em partit a cercar feina a s’estranger, jo visc a Paraguai, ens agrada estar informats de sa vida a poble i enyorar una mica més, si és possible, sa nostra bella illa mediterrània.

  Dit això, i després de sumar-me a sa felicitació de sa libèl·lula —quins personatges més peculiars que teniu a n’aquesta revista— m’agradaria fer un suggeriment:

  Una de ses darreres coses que record de sa vida política de Sant Llorenç és una fulla vermella publicada pes PSM amb informació sobre es sou i es percentatge de dedicació des regidors de s’equip de govern, al·legant motius de transparència per a sa seva publicació —cosa que a mi em pareix perfecte—. Suposo que ara que estan a s’equip de govern, donada sa coherència que sempre he atribuït a aquest partit, actualitzaran aquesta informació amb es sou i es percentatge de dedicació de sa nova regidora. Agrairia que aquesta informació també es publicàs en format digital, ja que com he esmentat, jo visc a ‘ultramar’ i és s’única manera que tenc d’estar informat. A més, es format digital és més ecològic que un tros de paper tintat.

  Afegir que m’han semblat molt adients ses preguntes d’en Guillem i les subscric completament.

  Res més des de Paraguai. Vaig a berenar que aquí són les set des matí i jo ja tenc gana.

 4. i tot lo que deian tant en Tomas com en Pep de que no hi havia acord , de que no era vere lo que deia tant sa Libelula porteña com jo mateixa que diran are …..huy!!!!! si que despres de dures negociacions troben que ja que desde s’oposicio no fan res de res per arreglar es poble, entrant dins s’equip de govern heu conseguiran sempre i cuant no vaguin contra el senyor batle…,,
  Per lo tant senyors des PSM enhorabona ja sou de s’equip des govern tal i com tothom ja sabia desde fa mooooooolta estona ( menys o manco desde fa un any)
  Ah!. Senyor Pau Quina moltes de gracies per aquesta revista perque aixi podem donar la nostra opinio i que me perdonin per ses meves faltes d’ortografia
  Un saludo i fins ben aviat

  • Moltes gràcies.
   De totes maneres, no me vull atribuir mèrits que no em pertoquen. jo només som el president institucional de la revista (algú ho havia de ser supòs). Si no vaig malament la idea original va ser d’en Pep Mosca, en Tomàs Martínez, en Guillem pont i jo a partir d’un curs que férem. A més, sense la feina dels editors i tots els articulistes i el nostre enginyer informàtic, Card.cat no existiria. Ah, i la junta directiva, ivoltros q comentau, i els lectors… Mai millor dit és un projecte de tots

  • Dues puntualitzacions a la granota:
   1.- Jo vaig dir en un moment determinat que encara no hi havia acord entre el PSM i el GISC i s’ha comprovat que era ver, perquè després del rebombori que es va armar na Dolors va renunciar a formar part de l’equip de govern.
   2.- No m’atribueixis el que ha dit o dirà el PSM perquè no he redactat mai cap comunicat. El que jo hagi de dir tenc el costum de firmar-ho amb el meu nom i en 40 anys només he fet alguna xeepció amb articles de passatemps.

 5. Si avui hagués de fer un sermó a la seu sel PSM, sense cap dubte, l’encapaçaleria amb aquestes paraules extretes de la Carta apòcrifa dels Quentin a los Tarantinos:

  «El camino del hombre recto está por todos lados rodeado por las injusticias de los egoistas y la tiranía de los hombre malos. Bendito sea aquel pastor que en nombre de la caridad y de la buena voluntad, saque a los débiles del valle de la oscuridad, pues ese es el verdadero guardián de sus hermanos y el descubridor de los niños perdidos. Y os aseguro que vendré a castigar con gran venganza y furiosa cólera a aquellos que pretendan envenenar y destruir a mis hermanos. Y tú sabrás que mi nombre es Yavéh cuando caiga mi venganza sobre ti.»

  Aquest servent de Déu i dels homes es posa a la disposició del PSM per si troben oportú que exerciti el sacrament de la confesió.

  • Per un moment, pare Bernat, he pensat que éreu la reencarnació del pare Salinger, el del “Guardián entre el centeno”, amb això de salvar els nins perduts, però després he reflexionat i no crec que els maldecaps d’en Holden passassin per solucionar els problemes del PSM.
   Així i tot vos vull donar l’enhorabona, perquè deveu esser l’únic ermità mallorquí que navega per les xarxes digitals, no és ver?

   • No puc sentir altra cosa que no sigui gratitud cap a les seves paraules, però no crec que hagi estat l’únic ciberprior mallorquí.

    Li he de reconéixer, senyor Cortès, que m’ha sorgit un somriure amb la seva comparaciò. És el primer cop que m’enmarquen en l’obra de Salinger. Normalment em solien situar a ‘El pájaro espino’.

 6. I que me vols dir amb tot aixo Pep jo domes vaig dir que tant tu com en Tomas:
  1ª negaveu un acord que ja se veia feia molta d’estona….I
  2ª Lo que na Dolors no heu volia (ja ja ja ) perdona pero ni jo ni ningu se pot creure tot aixo (o es que l’obligau?)
  I que consti que jo no vaig contra es PSM..vaig contra s’equip de govern des meu poble perque crec que el gestiona malament ,,i crec que voltros tambe pero tenim diferents punts d’opinio i segons es meu punt heu enganat a nes vostros votants perque se suposave que tothom se presentave per esser Batle o domes vos presentaveu com dos candidats mes que jo conec que se conformen amb que Don Mateu les tengui com a teresetes
  Crec que heuriem de mirar qui a fet ses coses malament i per lo que veig i he sentit a s’ajuntament des meu i des TEU poble no s’han fet …
  I per ultim si na Dolors no volia formar part supos que sa conformera cobrant com are ( aixi ajudera a ses arques municipals que tant heu nesessiten )

 7. Retroenllaç: Moments de cinema | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.