LSG – Presència

Els amics “galmesians” hem dormit ben a ple. La pell no pot contenir l’aura de satisfacció.
D’una banda una exposició divulgativa sobre la seva obra a la Sala d’Exposicions de sa Màniga al llarg de dos mesos per facilitar, també, visites escolars. I que, a més, té vocació d’exposició permanent (encara en un lloc a determinar).
D’altra banda, i encara emmarcat en les Festes de la Mare de Déu Trobada, la representació, també a sa Màniga, de “Flor de card”, un ambiciós projecte amb la participació directe d’una vuitantena de persones.
Què més es podria demanar?
Tal vegada és el moment de fer referència a la petita nota introductòria de “Flor de card”, uns pocs paràgrafs ben plens de contingut:

   “En el Llevant de Mallorca, dins una vall ignorada i monòtona hi ha un Cardassar. Allà hi he cullida la “Flor” que avui vos present. És humil, incolora, inodora, rasposa i rodejada d’espines.
   No dóna gran cosa més l’agre de la terra!
   Però pentura dins son sin eixut i pobre s’hi és congriada qualque llavoreta -menja predilecte de les caderneres- i vet-aquí el motiu d’haver-me imposat el treball de cullir-la i presentar-la-vos.
Si no la refuau, sobretot si proporciona una mica de satisfacció a la vostra fam de bellesa i d’ideal, el treball no serà estat debades i ja se dóna per ben pagat.

L’AUTOR”

Alguns mots (DCVB):
CARDASSAR m. 
Camp on hi ha moltes cardasses o cardatxes (Mall.); cast. cardenchal.
AGRE m. 
|| 3. Tros de terra molt apropiat per criar-s’hi una planta determinada, que s’hi fa més fàcilment i vigorosament que en altres llocs; cast. criadero. 
PENTURA adv., 
contracció de per ventura:
SIN m. 
ant.: V. si, … SI m. Concavitat o depressió; cast. seno. 
CONGRIAR v. tr. 
Produir, formar per concurs de diversos elements; cast. formar. 
REFUAR v. tr.: 
V. refusar. REFUSAR (i dial. refuar). v. tr.: cast. rehusar. || 1. Negar-se a admetre; no acceptar.

Una passa més vers aquell vell propòsit nascut en la Setmana Cultural de 1973: mantenir viva i de forma permanent la presència de Salvador Galmés en el si de la comunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.