Què en trobau?

A vegades en aquesta secció tenim un poc abandonats els problemes o temes de Son Carrió o Sa Costa. Normal si pensam que la majoria d’editors d’aquesta revista viu a Sant Llorenç i desconeixen moltes de les coses que passen a les poblacions veïnes. Per això convidam a tots els autors d’aquesta localitats o lectors anònims d’allà que si volen expressar algun tema del seu poble (polèmica, problema, encert, alabança…) ens ho poden fer saber a través de l’adreça editors@card.cat i nosaltres ho publicarem. Basta ens digueu un tema i nosaltres farem la pregunta Què en trobau? als nostres lectors per així poder obrir un debat enriquidor.

Per exemple aquesta setmana aprofit alguns comentaris que han sorgit a la revista durant les Festes de sa Coma de gent que es queixava que els polítics tenen bastant abandonada aquesta localitat. I tu què en trobes? Ja siguis llorencí, carrioner  o de sa Costa trobes que el nostre ajuntament passa de Sa Coma?

Contesta a través dels comentaris!!!!

45 pensaments a “Què en trobau?

 1. Vos heu fitxat sa gent que vota a ses eleccions locals? Amb això ho dic tot però a més afegiré que tenim un batle i un delegat inexistents durant tot l’any, els podem veure a un parell d’actes com festes, concerts i també al auditorium o al poblat talaiotic de s’Illot.molt puntualmet.
  Per sort tenim en Nicolás Bordal que pareix que sí, està més involucrat i veu es problemes diaris perque ell si viu a Sa Coma i pateix es problemes però clar, té es superior que el marca. Resumint: Tot sabem que en Mateu passa de sa Costa. I de sa pudor de sa depuradora molt més, el podriem convidar una setmaneta a dormir a s’avinguda de ses palmeres a nes seus chaletets a veure que mos contesta?

  • A la costa us queixau? Teniu un auditori, un passeig que connecta els tres nuclis, biblioteca municipal, comissaria de policia local que ja la voldrien a molts de pobles, servei de neteja a l’hivern que ja el voldrien molts de nuclis turístics (si no ho creis anau a fer una volta per Cala d’Or al novembre per posar un exemple), més festes que als nuclis urbans (del turista, de Sillot, de Sa Coma i de Cala Millor i ara també Oktoberfest)… en fi, crec que no en sortiu malparats del tracte rebut.

 2. Collons!! Quina gràcia això pareix la disputa entre Catalunya i Madrid…jijiji. En aquest cas però en Xerafí fa de partit centralista…està a l’altre banda.

  Sa Coma INDEPENDÈNCIAAAAAAAAAAAA!!

  Volem un comentari d’altres persones que han residit allà com bé podria ser…mmm..per exemple, Na Maria Moreno.
  Enga Maria unes paraules damunt aquest tema…tu que el toques d’aprop.

 3. Tambien en Sa coma tenemos un polideportivo,Un local cubierto por si las inclemencias del tiempo,Pistas de padel,Campo de futbol profesional,Pistas de skate,Politicos que miran para la zona costera.Tambien contestando a lo de la limpieza todo el año te recuerdo que nosotros en SA COMA,somos un pueblo como Sant Llorenç,solo que nosotros tenemos el núcleo de población más grande del municipio,Aqui vivimos todo el año,(recaudación de impuestos con más volumen),La biblioteca es la más visitada del levante Mallorquín.De las fiestas mejor no hablar basta con mirar los presupuestos para ellas (sin comentarios) de todas maneras las fiestas del turista i oktoberfest son para turistas(tambien hay que aguantar el tema de los turistas,aunque todos comamos de ellos).Mis nietos carecen de equipamientos deportivos En fin hay muchas cosas ha mejorar (supongo que el tiempo lo arregla todo) Un saludo

 4. Per poder parlar amb coneixement de causa basta venir una setmaneta com ja vaig comentar abans i disfrutar de la pudor de la depuradora multiplicada per quatre per si no bastava una, i a més regar amb aigua pudenta, perque la depuradora no funciona correctament. A sa Coma hi vivim tot l’any i de cada vegada hi ha més residents. Tenim una biblioteca que és una miniatura i hem de demanar torn per poder-hi entrar, té un volum de gent molt superior a ses altres dues del municipi. Policia Local, inexistent molts de dies d’hivern, on son? no ho sé. Neteja si i gràcies per fí que han posat una empresa competent COEXA amén, i gràcies a que se vàren currar el concurs que si no……. encara tendriem servei prehistòric. I FESTES…….un altre tema que crema. Es presupost comparat a Son Carrió i
  Sant Llorenç es mínim. Puc aportar es document que du especificat es doblers gastats a cada nucli i comparau a on gasta més s’ajuntament en festes. L’escanetjaré quan el trobi i veureu sa diferència.

 5. Antonio, lo del profesor fustrado no es mala idea, formamos un partido y otro gallo cantaría, unos cuantos ya están uniéndose para formar uno, lo se de buena tinta. Los cimientos del centralismo van a temblar.
  Salutacions cordials desde SA COMA.

 6. Igual la solución pasa por cambiar dentro del Ayuntamiento Y DEJAR LA SAVIA NUEVA,Llevan mucho tiempo los mismos, SA COMA para siempre un saludo.

 7. S´ILLOT + – 100HABITANTES
  CALA MILLOR + – 200 HABITANTES
  SON CARRIÓ + – 900 HABITANTES
  SANT LLORENÇ + – 3000 HABITANTES
  SA COMA + – 4000 HABITANTES

  NO CONTABILIZAMOS LOS PASANTES,
  ¿ DONDE SE DEBERÍA CUIDARSE EL MANTENIMIENTO ?

  ¿EN TODOS POR IGUAL ,VERDAD?

 8. En quant a sa depuradora… que si és qúestió de nassos, voldria que tots els turistes estassin constipats perque haver de menjar a un restaurant amb olor de clot de fems no és molt agradable i jo vull sebre quins son els partits de sa Coma en concret perque si te refereixes a AGIN estàs ben equivocat, no és de sa Coma i s’altre ja m’agradaria sebre quin és ja que tots els partits cercaven com a locos gent de sa Coma per estirar vots, d’on creus que va treure es vots en Santandreu? enganant a quatre espontàneos de sa costa perque els va prometre el oro y el moro, qualque moro si que en tenim pero d’oro encara no n’en vist gens. tenim uns perles a s’equip de Govern que podriem tancar fronteres i no deixar-los passar de sa gravera. Volieu opinions des comerins? ja la teniu. Pensau que noltros patim es vostre benestar perque es Poliesportiu, es Pàdel, ses pistes de skate ( que fa molts anys que se demanen),sa biblio en condicions (sa bibliotecari és sa millor amb això no tenim queixa) es local des joves, es menjador escolar…..no és a sa Coma si no als altres nuclis i de s’auditori ni parlar-ne per lo que l’usam i sa falta que fa. Promeses i més promeses que se’n du la mar quan passen ses eleccions.

   • Si vius a Manacor tens un auditori, a Sant Llorenç prest sa Sala Rigal i si és a Son Carrió es Poli que és multiús. No deseperis que fins ara es manteniment de s’Auditori ha costat una millionada a tots es contribuients de tot es municipi

    • No em referia a que en volgués un a Sant Llorenç, volia dir que estaria ben alabat de tenir un auditori com teniu a Sa Coma. Entenc que només pot n’hi pot haver un al municipi. Per altra banda la Sala Rigal no és ni serà mai un auditori, ni jo voldria que ho fos, no és comparable. Qui vulgui comparar les dues coses no sap de que parla.

 9. Es vera que a sa Coma ens falten moltes coses pero m´hos fixam mes amb el que tenen els altres pobles i que ens manca a nosaltres i no valoram el que tenim.Per exemple la policía la tenim aquí,tenim el pediatre mes temps per medicar aquí q a tota la comarca,una escoleta (na Pol)que es fantástica i moderna, es fan carrils bici per facilitar la comunicacio, l’Auditorim encara que hi ha gent q veig q no va; pero es un punt important. No se petites cosetes q s’han de valorar i torn repetir que es vera que ens falten moltes. Crec que també falta informació dels politics damunt lo que fan per cada poble (exe:explicar a la gent lo q es fa per restar olor de sa depuradora encara que evidentment no s’ha trobat la fórmula mágica i les coses que es van fent pel poble) perque ens fixam amb les coses grosses com les pistes de pàdel aixo es veu naturalment pero tambe se fan coses que no es veuen i la gent no s’entera.Ja se que no es pla comparar perque tots volem el millor pel nostre poble pero si comparam amb altres ajuntaments amb moltes coses podem estar contents del nostre encara que ni molt manco sigui perfecte; falten moltes coses.

 10. Bon dia,
  quin debat més interessant! Com a regidora a l’oposició de l’Ajuntament de Sant Llorenç queda ben clar que hi ha molts de putns que s’haurien i s’han de millorar. El tema de la depuradora és de primeríssima necessitat (sigui quin sigui el problema nassal que es pateixi) la llàstima és que per moltes promeses que facin no crec que n’hi hagui cap que ho arregli posant padassos damunt padassos, que és el que s’ha anat fent durant tants d’anys. Arreglar aquest tema passaria per fer la depuradora de bell nou amb uns costs que no sé fins quin punt serien assumibles. Ara bé, segur que de cara a les properes eleccions tots prometran arreglar-ho.
  El tema dels serveis, des dels serveis culturals, als esportius als sanitaris, no sé fins a quin punt té sentit entrar en debatre qui en té més i millors. Em sembla que seria més constructiu i racional mirar de quina manera es podrien gestionar millor de manera que tots els ciutadans els poguéssim gaudir en igualtat de condicions. Per què hem de tenir pistes de pàdel a cada poble, em de fer un auditori a cada poble? Sí, resulta molt maco dir que sí que en farem un per hom i que si ells en tenen un per què jo no? I així, aquí tenim pistes de padel que broten com esclatasangs, i prest, com que serà any d’eleccions, el Cine Rigal en Marxa i unes instal·lacions esportives a Cala Millor que entre tot ens costarà un parell de millonets d’euros, un parell de fotos i tants més de vots.
  La meva proposta passaria per
  1) Cal unir els municipis i no separar-los per què separats es quadrupliquen els costs de tot. Cal entendre que tots formam part d’un mateix municipi tot i que cada població amb les seves característiques i problemàtiques pròpies. Si l’auditori per motius X es va fer a Cala Millor ara no devem pretendre fer-ne un altre a Son Carrió o a Sant Llorenç, el que em de fer és que tots el sentim com propi.
  2) Racionalitzar les despeses i utilitzar més racionalment els serveis que ja existeixen. De nou insisteixo en que no es poden multiplicar per quatre els serveis, per contra crec que s’hauria de pensar de quina manera els ciutadans de Sa Coma poden gaudir de les pistes de padel (o del que sigui) de Son Carrió o de quina manera els llorencins podem gaudir de l’Auditori sense haver d’agafar cadascú el seu cotxe. Posar un servei de mini bus amb prou flexibilitat horaria que fes el recorregut per tot el municipi seria molt desbaratat? Potser seria costos, però menys que fer 4 coses del mateix a cada banda. Ara bé, els polítics gaudiríem de menys fotos i de menys promeses electoralistes.

  Salut

  • Pel tema del minibus… He de recordar que s’havia de fer un tren que hagués unit Sant Llorenç i Son Carrió i el PP no l’ha volgut fer, i s’ha gastat 6 milions d’Euros per fer net i sembrar arbres allà a on ja n’hi havia?

   • Lo dels arbres sí, n’havia però crec que els van cremar, sí, sí cremar, tots els que hi havia incloses tortugues, nius d’ocells i tota la fauna que tranquil·lament hi residia, de Manacor a Sant Llorenç i de Sant Llorenç a Son Carrió: tot el pinar arrassat en pla aquelarre, i ningú ningú va dir res, ara no me venguis amb aquestes! I no, no hi ha tren i tot i que a tu et sembli un desbarat és una del PP la que proposa que es posi un servei de mini bus que conecti els pobles del municipi.

    • I més gasto per al municipi? El tren el pagava l’estat, l’ajuntament no hi havia de posar ni un duro. Però quan va entrar el PP va trobar que no podien acabar lo que estava començat i havíeu de fer el bunyol que estau fent i a un preu absolutament desorbitat.

 11. Sra Catalina, trob que té molta raó, però no em negarà que a sa Coma ens ténen discriminats els polítics, pareix que van a cumplir l’expedient d’assistència i prou, hi ha el señor Bordal que ben bé el podríem tenir de delegat , ell coneix els problemes existens a sa Coma de fa molts anys ja que va estar si no record malament a una anterior junta directiva de l’associació de veïns i sap de sobra els problemes que patim a sa Coma, totes les directives han reclamat el mateix i sempre si no recordo malament al señor Puigròs ja que du tants d’anys al poder que sap de sobra les nostres inquietuts però ens ha demostrat el poc interès que té. Quan hi ha una persona que s’interessa per sa Coma talla el cap tot d’una. La pregunta del milió seria: Qué té l’alcalde de Sant Llorenç en contra del benestar dels residents de sa coma, Cala Millor i s’Illot? no podem parlar de s’Illot perque aquests si que estàn oblidats de la mà del equip de Govern i si no anau a parlar amb els comerciants i ja em comentau el grau de satisfacció que ténen i els imposts que paguen per dos mesos al any de feina. A s’Illot el talaiot no és el que dóna menjar als s’Illoters. Salut i força.

  • La señora CATALINA tiene su parte de razón igual que EVERSACOMA,La cuestión bajo mi punto de vista es llegar a un 50/50 ya que si hay que experimentar con alguna instalación (Son carrio o Sant Llorenç hacen la prueba).Mientras que en la costa siempre que se hace algo (EL PRETESTO ES TURISTICO,NUNCA PARA LA POBLACION QUE VIVIMOS TODO EL AÑO).La señora TINA tiene su punto de vista bastante acertado pero los residentes tenemos que ir reclamando mejoras siempre mirando para el futuro.De todas maneras no estaria de más que algun portavoz del ayuntamiento quisiera entrar en el debate con cifras y realidades,Un saludo

  • No entenc aquesta dèria que hi ha en criticar el talaiot i els equipaments culturals en general.
   Per jo apostar per la cultura i el patrimoni com a proposta turística afegida a les platges no és cap desgavell. Tot depèn del model de turisme que vulguem. Per posar dos referents podriem posar Menorca i Eivissa. Menorca té un dels patrimonis culturals més ben conservats de l’illa, Eivissa gens. Us heu fixat en la classe de turistes que hi ha a cada lloc? Quin preferiu?

   • Està molt bé conservar es patrimoni cultural de sa nostra terra però també hem de coincidir amb “Ever” que s’illot està abandonat de sa mà des polítics, basta veure s’entrada de s’illot que fa pena amb es solars bruts sense tancar i descuidats. Edificis abandonats per motius X i donant mala imatge, jo ho he tocats amb ses mans aquesta situació i sa policia cada dos per tres a controlar es bars i fent fugir es clients. I es tub de sa depurador o de ses aigües brutes que dóna una imatge deplorable i tercer mundista, no estaria gens malament fer unes fotos per mostrar a tots els que no ho creuen i vos donareu compte que no vivim a nes paradís que vos pensau.

    • El tema dels solars no sé a quins fas referència. Lo dels bars no és culpa de l’ajuntament, i sí, perquè no ens enviau imatges i les publicarem. A vegades no es poden tenir controlats tots els llocs. Jo mateix en vaig fer l’any passat del tema dels vehicles que fan carreres per damunt el passeig de davant la mar. A vegades no és qüestió de criticar, sinó de fer veure coses que potser ells no han vist. Si vols les pots enviar a editors@card.cat juntament amb un escrit de la llargària que vulguis.

 12. Tina, si mos hem de fitxar amb altres pobles podem posar d’exemple Vilafranca i Sineu (ténen uns poliesportius completíssims, que te pots llevar es capell, pobles sense ingressos pràcticamet estan millor dotats que sa Coma que perteneix a un des municipis més rics de Mallorca, crec que després de Calvià és el segon, (no és vox populi) qué no vos pareix que podriem tenir millors serveis? Aquí falla algo. I vos diré que a ses instàncies es batle no les contesta i si contesta posa que està assabentat i a porgar fum,( lo darrer ho dic jo). però s’altre dia me va arribar una multa que va tardar poc en firmar-la, amb això si que fa via i té interès. Com podem valorar es polítics de s’Ajuntament? me pareix que ho he deixat clar, a més en Puigròs no va guanyar ses eleccions.

 13. Serafí Lliteres Maçanet, AGIN no és de sa Coma, te falta informació fidedigna, que hi hagués gent de sa coma era perque en Santandreu estava desesperat cercant vots. Demana com se sentiren sa majoria després de ses eleccions. Tots es de sa Coma ho saben, quan vares viure a Sa Coma devia ser com a “ciudad dormitorio” perque no t’enteres molt de sa moguda. En més de vint anys hem vist moltes coses que en dos dificilment has pogut detectar.

  • Com quedam? al segon comentari deia que bastava venir una setmaneta, i ara resulta que dos anys de viure-hi no basten. Al final resultarà que just podràs opinar tu de lo que passa a Sa Coma

   • Sa setmaneta t’aconsell a ses casetes des batle que té a sa avinguda de ses palmeres que és allà on tenim s’olor multiplicada perque hi ha una construcció ben davant es mercat per més INRI, i ses dues de sa cantonada Savines – Palmeres. I està clar que pot opinar tothom però mos estàs penjant uns Sambenitos que no mos corresponen. I no s’ajusta a sa realitat.

    • Quins SanBenitos he penjat jo? I seguesc pensant que tot i que es vera que fa olor, tampoc no és per tant. Ara bé, si hi ha solució i és pot arreglar sense una despesa exagerada, no hi ha el perquè no arreglar-ho. Però com que no sé lo qu costaria…

 14. Soy vecina de Sa Coma y madre de un niño que participó en el torneo de futbol. Mi queja es para la persona que organizo dicho evento que fue un desastre por la organizacion de los partidos. No pueden competir niños de 8-9 contra otros de 14-15 a titulo personal el mio fue pateado y golpeado en varias ocasiones por la fuerza y la poca deportividad de los mayores . Para la organizador/a el trabajo no ha sido de agrado por mas de una madre, para el proximo año a ver si ponemos un poco mas de interes que no todos los municipios somos iguales

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.