Novetats a Card.cat

Ara que acaben les vacances (almanco per alguns) o, si ho voleu dir d’una altra manera, minva la calor, toca presentar les novetats que Card.cat presentarà en la propera temporada. I és que resulta importantíssim que una  revista renovi de tant en tant els seus continguts. Això no vol dir que abandonem els que ja tenim (només alguns per diverses circumstàncies), però sí que a continuació vos presentaré el llistat de les novetats de què podreu degustar aquesta tardor-hivern:

– El temps d’en Mateu Rigo. A pesar que ja el teníem  a través d’un enllaç, quedava molt amagat i desapercebut. Per això a partir d’ara, cada dilluns matí tendreu un article de Mateu Rigo amb la previsió del temps que s’espera al terme municipal de Sant LLorenç en la setmana entrant. A més, qualsevol dia podeu entrar a la seva pàgina a través de Card.cat (l‘enllaç està a la nostra portada a la banda dreta de la pantalla en color blau). Allà diàriament podreu consultar la temperatura, la humitat, el vent… del dia a dia.

Paraules que se’n van… Per omplir el buit que els divendres ha deixat la meva secció de fotografies antigues (i durant dos mesos els treballs de la Guerra Civil d’alguns dels meus alumnes)  he pensat que podria ocupar aquest espai fent igualment història, però en aquesta ocasió no de fotografies antigues o cròniques de la guerra, sinó que a través d’unes paraules antigues (moltes de les quals només deim a Sant Llorenç o voltants) que ara not que se’n van, substituïdes per altres més modernes. Com a filòleg fa anys que vaig recollint paraules d’aquesta mena de diferents fonts, i ara en ordre alfabètic vos les aniré descobrint en diverses entregues cada divendres. I al final, qui sap, potser convertim tots aquests articles en un llibre de paraules que se’n van…

Concurs per a infants, a través de la llibreria Rotes Noves amb la col·laboració de l’escola Mestre Guillem Galmés. Més o manco cada dos mesos na Maria Domenge, a través del Facebook de la seva llibreria, amb l’ajuda de la nostra escola prepararà un concurs per als nostres infants durant el curs escolar. Dibuixos, endevinalles, problemes…  tot un món per a descobrir i premis per guanyar que publicarem a la nostra revista.

El racó del nostre poble. Cada tant per tant, presentarem una fotografia d’un lloc del terme municipal que per nosaltres sigui emblemàtic o especial. El motiu és igual: el trobam bell, ens du records d’algun bon moment, té història, significa alguna cosa particular… Per aquesta secció, però, estimat lector necessitarem la vostra ajuda. Volem que els lectors ens enviïn una fotografia dels seus llocs preferits (a editors@card.cat) i nosaltres ja ens encarregarem de publicar-la.

Es Racó de sa cuina, de Magdalena Ordinas. Ja fa unes setmanes que la nostra lleial col·laboradora de sa Coma ens fa arribar aquesta especial secció gastronòmica. Per ara ja duim dues entregues (enllaç) i esperem que aquesta temporada la cosa continuï…sobretot després que en Joan Roig Dalmau ens deixàs òrfenes en aquesta matèria.

Brou de Card, de Lluc Quina. Un poc de xafarderia sempre està bé i ja se sap que als pobles agrada, i molt!!! Sempre des del respecte, però amb humor i ironia, mestre Lluc de tant en tant (m’ha promès que mensualment més  o manco, si hi ha matèria prima) ens oferirà aquest suculent brou. Per ara la primer entrega va ser tot un èxit.

A part d’aquestes noves seccions fixes, com sempre intentarem contactar amb nova gent que vulgui escriure i mostrar les seves dèries. Per ara ja ho hem fet amb l’associació Granots i Sopes, amb la Unió Ciclista, i amb l’Escola de Música. I esperem fer-ho amb molta més gent. Miam si s’animen…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.