L’Assemblea de MÉS vol un Govern fort amb els 34 diputats d’esquerres

Prop de 400 persones assistiren ahir, 16 de juny, a l’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca celebrada a l’Espai sostenible Francesc Quetglas, de Palma. A l’assemblea s’han debatut i aprovat els acords programàtics consensuats amb les altres formacions d’esquerres amb les quals MÉS manté converses per aconseguir un canvi de Govern (PSIB-PSOE i Podem Illes Balears). Aquests acords programàtics han estat aprovats amb el suport del 99% dels assistents (381 vots a favor i 4 abstencions).
L’Assemblea Oberta de MÉS també ha valorat l’estat de les converses amb la resta de forces d’esquerres per conformar un Govern de canvi. La militància de MÉS manté l’aposta per un Govern fort i estable en què MÉS, PSIB-PSOE i Podem s’hi integrin. Des de la formació afirmen que aquest és l’escenari que millor compleix el mandat ciutadà de canvi que varen emetre els ciutadans a les eleccions del passat 24 de maig. Aquesta opció ha rebut el suport del 99% dels assistents (322 vots a favor, 3 abstencions).

Així i tot, l’Assemblea Oberta de MÉS per Mallorca ha valorat possibles escenaris alternatius, tot i que cap d’ells ha obtingut més del 50% dels suports. El segon escenari més valorat és un Govern MÉS-PSOE amb el suport parlamentari de Podem, condicionat a un acord per la millora del finançament i en l’organigrama de Govern, i en el qual es visibilitzi la pluralitat de les forces progressistes integrants. Aquesta opció ha rebut el 45% dels vots (122), 33% en contra (89 vots) i un 22% d’abstencions (61).

Finalment, un Govern en minoria MÉS-Podem ha rebut un 19% de vots a favor (49), 67% de vots en contra (178) i un 14% d’abstencions (37); i un Govern integrat únicament pel PSOE tan sols un 8% a favor (21), 89% en contra (235) i un 3% d’abstencions (7).

El coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern, Biel Barceló, ha explicat: “La ciutadania de Mallorca i de les Illes Balears han votat un canvi, i que aquest canvi sigui plural i impliqui les tres forces d’esquerres: MÉS, PSOE i Podem. Des de MÉS per Mallorca insistim que aquest canvi és possible, i reclamam responsabilitat a totes les parts per fer-lo realitat, més prest que tard”.

Finalment, Barceló ha valorat positivament que l’Assemblea Oberta hagi aprovat els acords programàtics assolits entre les tres forces polítiques progressistes.

20150616_assemblea_votacio

 

Un pensament a “L’Assemblea de MÉS vol un Govern fort amb els 34 diputats d’esquerres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.