Els articles més visitats de l’any 2015 a Card.cat

Un any més tenim el rànquing dels articles més visitats de l’any a la nostra revista. Aquest pic hem de dir que bàsicament tres temes dominen la llista: defuncions (Miquel Andreu Santandreu i Amador), festes i la política (les eleccions i cas Pokemón).   A part, pel que fa a autors, la cosa està ben repartida i quasi tots els escrits vénen firmats per gent diversa (la qual cosa sempre és bona per a la diversitat de la revista).

Sense més raonaments,  aquí teniu la llista completa:

1. Fins aviat company, fins aviat amic, fins aviat Miquel, d’Eugènia Jaume, en representació de la Banda de Música de Sant Llorenç, amb 2.838 visites. Ha estat l’article més clicat de l’any amb molta diferència respecte del segon. Aquest comiat emotiu d’Eugènia Jaume en nom de la banda de música, a la qual pertanyia precisament en Miquel, va tocar la fibra dels nostres lectors. Que descansi en pau.

2. Programa de les Festes Patronals de Sant Llorenç des Cardassar 2015, de Xisca Ramon, en representació de l’Ajuntament, amb 1.845 visites. El poble sempre ha viscut de la festa i es demostra cada any amb la inclusió al rànquing d’algun escrit referit a aquest tema. En aquest cas molts de llorencins degueren usar el programa digital de les Festes que ens envià l’Ajuntament per tenir una guia d’on anar cada dia.

3. Fotos antigues de Sant Llorenç des Cardassar, enllaç de Guillem Pont a la secció nostàlgica de Rafel Duran, amb 1.794 visites. No falla, cada any aquest enllaç que va posar en Guillem Pont a la secció de fotografies d’en Rafel Duran es fa un lloc a la llista dels més visitats. Un honor ser el portal a una pàgina tan interessant. No t’aturis Rafel!!!

4. Nova enquesta de Card.cat (eleccions municipals), de Pau Quina Jaume, amb 1.658 visites. La política local estira i ho demostra el fet que fins a dos articles referents a aquest tema s’hagin col·locat en el rànquing. En aquest cas es tractava d’una enquesta per saber la intenció de vot dels nostres lectors, però en vista dels resultats que es donaren en realitat (molt diferents als de l’enquesta) podem dir que va ser més una “lluita d’interessos” que va desvirtuar totalment l’enquesta. A més, els comentaris adjacents arribaven “calentets”.

5. Escorcolls a l’ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, de Serafí Lliteres, amb 1.168 visites. Tot un sotrac per al poble veure’ns per la televisió en relació amb un presumpte cas de corrupció. Sant Llorenç va ser per uns dies centre de tota la informació i Card.cat en va ser tot un referent (tant en immediatesa com en exclusives).

6. Carnestoltes 2015 a Sant Llorenç, de Serafí Lliteres, amb 1.160 visites. Qui diu que per aquí no interessa el carnaval? Potser en ho haguem de replantejar…

7. Llistes dels diferents partits per aquestes eleccions, de Pau Quina Jaume, amb 1.099 entrades. Com ja havia dit més amunt la política local interessa, i el nom dels que integrarien les llistes dels diferents partits  va atreure l’atenció  de molts de lectors.

8. Ha mort Miquel Andreu Santandreu, de Tomàs Martínez, amb 1.052 entrades. Va ser una notícia tan sobtada i inesperada que aviat va obtenir moltes visites. Tant de bo no s’hagués hagut d’escriure mai.

9. Mateu Puigròs i els escorcolls, de Josep Cortès, amb 922 visites. Un exclusiva de Card.cat gràcies a la bona feina d’en Josep Cortès. Cap altre mitjà de comunicació més va poder parlar del tema amb el batle més que ell. A això se li diu tenir sang de periodista.

10. N’Amador, de Guillem Pont, amb 895 visites. Un altre article que tocà la fibra sensible dels que conegueren n’Amador. Com bé diu en Felip Blau a un dels comentaris en Guillem Pont va saber “retratar amb paraules el pensament que  tenim de n’Amador”. Que descansi en pau.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.