Punt de vista del PP sobre els Pressupostos 2017

Dia 27 d’octubre es celebrà un dels plens més importants de l’any, tan important era que l’únic punt de l’ordre del dia era l’aprovació dels pressuposts (l’aprovació i no el debat, perquè aquí ja fa estona que sabem com acabarà la festa abans que comenci). Amb tot, un tema força important perquè és quan es decideixen qüestions com ara: on van els meus imposts? Quants de doblers s’invertiran en educació? Quants en turisme? Per això, no puc deixar de lamentar la total absència de públic. Per una part la lament, per altra i per molts de motius, la comprenc.

Els pressuposts es van aprovar i sí, com cada any, amb l’oposició del Partit Popular. Per què?

En primer lloc, no són uns pressuposts participatius. Potser sí s’ha tingut en compte l’opinió del Consell esportiu i de la Comissió de Cultura, comissió aquesta darrera a la qual, sorprenentment, sempre s’obliden de convidar-nos (els crits de dimissió ressonarien si un representant del PP s’oblidés de convidar-ne un de Més; aquí, unes disculpes per Whatsapp i ja veurem si a la pròxima no se’ns passa) però en cap moment s’ha tingut en compte, ni ara ni mai, l’opinió dels representants de l’oposició. Algú podria pensar que per què l’han de tenir en compte si no fan més que criticar i dir que no a tot…bé, pot ser una opinió, però no la veritat; la veritat és que durant aquest passat any 2016 hem fet diferents propostes, la darrera tenia a veure amb l’elaboració d’una normativa per la convivència ciutadana, res de res. Deuen trobar que la convivència és collonuda i el civisme brillant… haurien de fer una volteta pel Pou Vell.

En segon lloc, perquè, i això ja no és cap novetat, l’empresa Bellver S.A seguirà essent gestionada sense cap mena de control possible per part ni de l’oposició ni de la ciutadania. Un total de 7.637.790,31 euros es gestionaran al marge del conjunt de la ciutadania. Heu intentar cercar les actes a la pàgina web?

En tercer lloc, i baix el meu punt de vista el més important, perquè no reflecteixen cap model de poble. Són uns plens extrets d’una gestoria dedicats a pagar factures i a complir amb l’estabilitat pressupostària. Per tant un pressuposts que es limiten al purament necessari i que reflecteixen que tenim davant un mena d’equip tecnocràtic que per una part critica les lleis del PP en matèria econòmica però que per altra part no s’immuta el més mínim quan ha de fer gala d’un deute “0” aconseguit gràcies a aquestes mateixes lleis. En cap cas, però mostren la intenció ni la voluntat a curt o llarg termini d’elaborar un projecte de poble. La pregunta és molt senzilla: quin model de poble volem? Un poble on els alumnes puguin i vulguin anar a l’escola a peu o amb bici o un poble on es diu que es potencia la mobilitat ciutadana però es compren uns terrenys per fer un aparcament per més de 70.000 euros? Vull un poble on els pares vulguin que els seus fills visquin com a festa les festes populars o un poble on els pares se’n duen els seus fills de viatge per les festes per què les festes ja no són festes sinó botellots? Un poble que gasta mils d’euros en dies del medi ambient però que després mira a una altra banda quan cada divendres un grup de jovenets que segurament han participat ben xalests a dita diada, deixen tota la seva porqueria al primer lloc on troben? Un poble que penja banderes en suport de la comunitat homosexual però sense cap iniciativa ni una en aquesta temàtica? Governar no és només pagar factures i vigilar que les empreses compleixin amb els contractes, això és dóna per fet i és el mínim exigible. Governar és demostrar tenir un model, una idea de poble cap a la qual s’ha d’encaminar la gestió dels recursos, no sols econòmics, sinó també humans, materials i tècnics. Nosaltres, per la nostra part, no el veiem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.