L’Ajuntament de Sant Llorenç posa en marxa un servei de deixalleria mòbil

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar posa en marxa un servei de deixalleria mòbil per facilitar el reciclatge en els nuclis on no hi ha una instal·lació de parc verd: s’Illot, sa Coma, Cala Millor i Son Carrió.

Aquest servei consisteix en un camió que consta d’un dipòsit compartimentat en les diferents faccions de residus que s’anirà ubicant a diferents punts dels nuclis esmentats. Cada dilluns es col·locarà al carrer Riuet de s’Illot; dimarts

DSC_0629

a la plaça Mare Selva, darrera la delegació de sa Coma; dimecres a l’avinguda Bon Temps, a la proximitats de les dues superfícies comercials; i divendres davant el poliesportiu de Son Carrió. La deixalleria mòbil estarà a disposició dels usuaris de les 9 h a 13 h.

Els adjudicataris del contracte de recollida de residus, la UTE Sant Llorenç (Ferrovial Serveis – Coexa), s’han reunit amb els representats municipals per presentar el nou material amb el qual estan duen a terme servei.

Nou material

L’Ajuntament ha posat en marxa el nou sistema de recollida de càrrega lateral dels contenidors ubicats a les àrees d’aportació del municipi. El plec de condicions tenia previst un canvi de sistema de recollida que suposa l’utilització de nous camions adaptats al nou sistema. Això ha suposat un canvi dels contenidors que ara tenen major capacitat que els anteriors. En total s’han adquirit 351 contenidors de totes les fraccions.

DSC_0599

DSC_0587Per dur a terme el servei es disposarà ara de dos recol·lectors de càrrega trassera que faran la recollida dels generadors singular (hotels, bars, restaurants, superfícies comercials, etc); també hi haurà un recol·lector de càrrega lateral que farà les les àrees d’aportació; i de dos camions per fer el porta a porta domiciliari, entre altre maquinària.

Tot el nou servei queda inclòs dins l’oferta que va presentar la nova concessionària i, per tant, no repercutiran sobre taxes de fems municipals. Sant Llorenç és el terme municipal que compta amb la taxa de recollida de fems domiciliària més baixa de tot Mallorca. El municipi també és pioner en la recollida de matèria orgànica en els establiments hotelers.

L’any passat, les dades totals de recollida de les diferents fraccions en el municipi varen ser paper/cartró 1.046 tones (7,94% del total del fems), vidre 745 tones (5,65% del total del fems), envasos lleugers 782 tones (5,93% del total de fems), rebuig 7.494 tones (56,86% del total de fems), matèria orgànica 3.112 tones (23,61% del total del fems). Actualment, el municipi recicla un 43,14% del total de residus (13.179 tones el 2016).

“Aquestes millores les realitzam per dos propòsits, un per augmentar el reciclatge i dos, millora de la imatge de la zona turística”, explica el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.