Sabíeu que … (Aliments)

Segons la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació-FAO, sigles de Food and Agriculture Organization), el malbaratament alimentari anual mundial presenta les següents xifres:

Un 30% del total d’aliments de tot el món es tuden.

3,3 bilions de tones de diòxid de carboni a l’atmosfera per aliments cultivats o comprats i no aprofitats.

250.000 milions de metres cúbics emprats per produir aquests aliments.

750.000 milions de dòlars tirats al fems.

Segons la Unió Europea, els països membres llancen cada any 100 milions de tones d’aliments i es preveu arribar als 120 milions de tones l’any 2020.

Els comerços espanyols tiren quasi 400.000 quilos d’aliments anualment i, en total, a Espanya es tuden 1.326 milions de quilos, segons dades del Ministeri d’Agricultura.

Mentrestant 800 milions de persones passen fam arreu del món.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears proposarà al Parlament l’aprovació d’una llei que prohibirà als comerços tirar aliments en bon estat i regularà la donació de menjar que sobri als menjadors escolars, hospitals, residències i cuines col·lectives. La llei entrarà en vigor, probablement, l’any 2019 i obligarà als bars i restaurants a entregara als clients el menjar que hagin pagat i no hagin consumit.

Aquesta manera d’entendre el món era la dels nostres padrins, que molts d’ells havien patit fam, però que, ara, en època d’abundor, sembla una visió estantissa. Ens hauríem de plantejar, tots i cada un de nosaltres, què hi podem fer?

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.