Hola a tots! Avui us ensenyaré una recepta de peix molt sana i bona de fer. I de dolç, unes pastes molt conegudes per tots: els famosos suspiros de Manacor. Esper que us agradin!
HAMBURGUESES DE SALMÓ
Ingredients per 4 hamburgueses:
- 2 trossos de llom de salmó
- 6 cogombrets en vinagre petits
- 4 panets rodons
- Oli
Preparació:
Talla el salmó en daus molt petitets (una vegada el vaig intentar picar, però no em va agradar la textura del peix). Talla també els cogombrets i mescla’ls amb el salmó.
Munta les hamburgueses amb les mans i deixa-les a la gelera com a mínim una hora per tal de que s’uneixin millor els ingredients.
Fica-les a la planxa calenta amb unes gotes d’oli i daura-les 2 minuts per cada costat. Ja només falta posar-les dins els panets i llestes per menjar!
SUSPIROS
Ingredients:
- 500 g de sucre
- 500 g de farina
- 3 ous
- 2 culleradetes de canyella molta
- 1 cullerada de bicarbonat
- Ratlladura de 1 llimona
- Oli de gira-sol (només per untar-te les mans)
Preparació:
Posa el sucre, els ous, la canyella i la ratlladura de llimona a un bol i bat-lo uns 5 minuts. Junta la farina amb el bicarbonat i afegeix-lo a la mescla (sempre és millor tamisada). Mescla-ho amb les mans i et quedarà una pasta bastant aferradissa. Escampa farina damunt d’una superfície llisa i col·loca-hi la pasta i treballa-la fins unir-la (banya’t les mans amb oli i així et serà més fàcil). Fes uns rulons llargs i no molt gruixuts i talla’ls de la mida que vulguis. Jo m’estim més fer-los tirant a petits per tenir excusa per menjar-ne dos. Col·loca’ls a una palangana amb paper de forn deixant espai entre ells perquè la pasta s’estendrà. Cou-los a 180⁰ durant 15-20 minuts. Una vegada freds, els pots conservar en plàstic o dins un tupper durant una setmana sense que canviï la seva textura.