Sa cuina de n’Antònia, capítol 24

 

Calamars a la Mallorquina

i Cardenal de Lloseta

 

CALAMARS A LA MALLORQUINA

Ingredients per 2 persones:

  • 2 calamars grans o 4 petits
  • 1 ceba mitjana tallada en daus petits
  • 1 manat de grells
  • 3 tomàtigues de ramallet ratllades
  • Julivert picat
  • Sobrassada (no gaire quantitat)
  • 6 alls
  • Pinyons
  • Panses
  • 200 ml de vi blanc
  • 200 ml d’aigua
  • Sal, pebre negre i pebre bord

Preparació:

Talla els calamars en tires. Encalenteix un poc d’oli a foc mitjà dins una greixonera i sofregeix el calamar només uns segons. Reserva-ho.

En el mateix oli sofregeix la ceba fins que quedi transparent, afegeix-hi els grells, la sobrassada i els alls sense pelar. Salpebra-ho i deixa que es faci a foc mitjà. Afegeix-hi la tomàtiga, dona-li unes voltes i incorpora-hi el vi, l’aigua, els pinyons, les panses i, al final, les tires de calamar. Deixa-ho bullir 10 minuts i rectifica de sal si trobes que és necessari. Fica-hi el julivert, mescla-ho tot, apaga el foc i llest per menjar! Se sol acompanyar de pa fregit.

 

CARDENAL DE LLOSETA

Ingredients per la merenga

  • 150 g de blanc d’ou 
  • 300 g de sucre

Preparació

Posa el sucre i el blanc d’ou dins un perol i encalenteix a foc mitjà fins que sigui tebi (no ha de bullir).

Passa-ho a un bol i munta la merenga. Fica-la dins una màniga pastissera i guarda-la per després.

Ingredients pel motllo:

  • 4 vermells d’ou
  • 100 g de sucre pols
  • 4 ous sencers
  • 100 g de farina tamisada

Preparació:

Fica els ous en un bol junt amb els vermells i el sucre i bat-ho fins obtenir una crema blanquinosa. Afegeix-hi la farina en dues o tres vegades amb una espàtula i ves remenant-ho suaument. Fica la mescla dins una màniga pastissera i reserva-ho.

Ingredients pel farcit:

  • 700 ml de nata per muntar
  • 100 g de sucre pols

Preparació:

Munta la nata amb el sucre i farceix una altra màniga pastissera.

Preparació del Cardenal de Lloseta:

En una palangana de forn folrada amb paper vegetal, fes dues línies gruixades rectes amb la merenga deixant espai entre aquestes. Farceix l’espai amb la mescla del motllo i escampa-hi sucre pols per damunt (n’has de fer dues de la mateixa mida). Cou-lo a 180⁰C uns 25-30 minuts. Deixa-ho refredar de tot.

Muntatge:

Posa la nata damunt d’una de les plaques i tanca-la amb l’altra. Decora amb sucre pols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.