Sa cuina de n’Antònia, capítol 24

 

Calamars a la Mallorquina

i Cardenal de Lloseta

 

CALAMARS A LA MALLORQUINA

Ingredients per 2 persones:

  • 2 calamars grans o 4 petits
  • 1 ceba mitjana tallada en daus petits
  • 1 manat de grells
  • 3 tomàtigues de ramallet ratllades
  • Julivert picat
  • Sobrassada (no gaire quantitat)
  • 6 alls
  • Pinyons
  • Panses
  • 200 ml de vi blanc
  • 200 ml d’aigua
  • Sal, pebre negre i pebre bord

Preparació:

Talla els calamars en tires. Encalenteix un poc d’oli a foc mitjà dins una greixonera i sofregeix el calamar només uns segons. Reserva-ho.

En el mateix oli sofregeix la ceba fins que quedi transparent, afegeix-hi els grells, la sobrassada i els alls sense pelar. Salpebra-ho i deixa que es faci a foc mitjà. Afegeix-hi la tomàtiga, dona-li unes voltes i incorpora-hi el vi, l’aigua, els pinyons, les panses i, al final, les tires de calamar. Deixa-ho bullir 10 minuts i rectifica de sal si trobes que és necessari. Fica-hi el julivert, mescla-ho tot, apaga el foc i llest per menjar! Se sol acompanyar de pa fregit.

 

CARDENAL DE LLOSETA

Ingredients per la merenga

  • 150 g de blanc d’ou 
  • 300 g de sucre

Preparació

Posa el sucre i el blanc d’ou dins un perol i encalenteix a foc mitjà fins que sigui tebi (no ha de bullir).

Passa-ho a un bol i munta la merenga. Fica-la dins una màniga pastissera i guarda-la per després.

Ingredients pel motllo:

  • 4 vermells d’ou
  • 100 g de sucre pols
  • 4 ous sencers
  • 100 g de farina tamisada

Preparació:

Fica els ous en un bol junt amb els vermells i el sucre i bat-ho fins obtenir una crema blanquinosa. Afegeix-hi la farina en dues o tres vegades amb una espàtula i ves remenant-ho suaument. Fica la mescla dins una màniga pastissera i reserva-ho.

Ingredients pel farcit:

  • 700 ml de nata per muntar
  • 100 g de sucre pols

Preparació:

Munta la nata amb el sucre i farceix una altra màniga pastissera.

Preparació del Cardenal de Lloseta:

En una palangana de forn folrada amb paper vegetal, fes dues línies gruixades rectes amb la merenga deixant espai entre aquestes. Farceix l’espai amb la mescla del motllo i escampa-hi sucre pols per damunt (n’has de fer dues de la mateixa mida). Cou-lo a 180⁰C uns 25-30 minuts. Deixa-ho refredar de tot.

Muntatge:

Posa la nata damunt d’una de les plaques i tanca-la amb l’altra. Decora amb sucre pols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.