Sa cuina de n’Antònia, capítol 25. Patates braves i galetes amb anous

PATATES BRAVES

Ingredients

  • 2 patates
  • ½ ceba
  • 3 cullerades d’oli
  • 2 culleradetes de pebre bord dolç
  • 2 culleradetes de pebre bord picant
  • 1 cullerada de farina
  • 200 ml de brou de pollastre
  • Sal
  • Oli per fregir

Preparació:

Sofregeix a foc mitjà dins un perol la ceba picada amb una pisca de sal. Afegeix-hi els dos tipus de pebre bord i la farina i mescla-ho donant-li unes voltes. Incorpora-hi el brou lentament fins que aconsegueixis la textura que t’agradi. Si t’estimes més que no es noti la ceba, passa la salsa per una batedora. Si guardes la salsa dins un recipient hermètic et durarà més d’una setmana dins la gelera.

Fregeix a foc suau les patates tallades en trossos mitjans. Quan estiguin cuites, puja el foc per tal de que es daurin. Afegeix-hi un poc de sal al gust i acompanya-les d’un bon allioli.

Capítol 25, patates braves

GALETES AMB NOUS

Ingredients (30-32 unitats)

  • 175 de de farina
  • 110 g de sucre pols
  • 110 g de mantega
  • 1 ou
  • 1 cullerada de vainilla
  • 90 g de nous picades
  • 90 g de xips de xocolata
  • 90 g de panses
  • 1 doll de Cointreau® o suc (per hidratar les panses)

Bat la mantega amb el sucre fins obtenir una mescla cremosa. Afegeix-hi la vainilla i la farina, mescla-ho i incorpora-hi les panses, les nous i les xips de xocolata i mescla-ho tot una altra vegada.

Col·loca petits munts de la mescla a una palangana de forn folrada amb paper vegetal. Deixa’ls suficientment separats per tal de que no s’aferrin. Cou les galetes a 180⁰ (calor a dalt i abaix) entre 15 i 20 minuts. No les toquis fins que refredin!
Capítol 25, galetes anous

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.