Sa cuina de n’Antònia, capítol 28.

 

Per aquesta setmana dues receptes ben senzilles.

SALMÓ AL FORN AMB MOSTASSA

Ingredients per 2 persones: 

  • 4 escalopins de salmó
  • La ratlladura de 1 llimona
  • 2 cullerades de mostassa
  • 1 dollet de mel
  • 1 tros de mantega
  • Anet picat
  • Una pisca de sal

Preparació:

Prepara dins una cassola l’adob amb la ratlladura de la llimona, la sal, la mantega, l’anet, la mel i la mostassa. Encalenteix a foc suau fins que la mantega es fongui i deixa-ho temperar.

Unta el salmó amb l’adob i deixa-ho en un recipient apte per forn dins la gelera un mínim de dues hores tapat amb film. Canvia el film per paper d’alumini i cou-lo a 200⁰C durant 10 minuts, retira el paper d’alumini i deixa-ho 5 minuts més dins el forn.

Capítol 28, salmó mostasa

 

NEVADITOS D’ANÍS

Ingredients per 40 unitats

  • 75 ml de vi blanc
  • 150 ml d’oli
  • 2 sobres de gasificant
  • 1 culleradeta d’anís en gra
  • 1 cullerada d’anís
  • La farina que es begui
  • Anís i sucre pols per arrebossar

Preparació

Mescla dins un bol el vi, l’oli, els sobres de gasificant, l’anís en gra i la cullerada d’anís. Mescla-ho i ves afegint la farina poc a poc fins obtenir una pasta compacta, però que no sigui seca.

Estén la pasta amb un corró fins a obtenir uns 5mm de gruix i talla els nevaditos (pots fer servir el tap d’una botella d’aigua). Col·loca’ls damunt una palangana folrada amb paper vegetal i cou-los a 200⁰C entre 15 i 20 minuts.

Mentre, prepara un recipient amb anís i un altre amb el sucre pols i quan treguis els nevaditos del forn, banya’ls amb l’anís i arrebossa’ls amb sucre pols. Els pots guardar dins un recipient hermètic i et duraran 15 dies sense problema.

Capítol 28, nevaditos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.