Hola! Per aquesta setmana el plat de salat que he fet són uns canelons amb gambes i mostassa, i per endolcir el paladar un brownie de xocolata blanca.
CANELONS DE GAMBES I MOSTASSA
Ingredients
- 12 plaques de canelons
- 200 g de gambes pelades
- 200 g de peix blanc
- ½ ceba morada
- 1 ou
- Una cullerada de mostassa
- Unes branquetes de Per
- Un doll de nata
- Oli, sal i pebre bo
Preparació
Bull per separat les gambes i el peix amb una pisca de sal durant 2 minuts. Escorre-ho i pica-ho finament. Bull l’ou i trosseja’l ben petit. Pica la ceba i sofregeix-la amb un poc d’oli uns 5 minuts. Afegeix-hi les gambes i el peix, mescla-ho i aboca-hi la nata. Retira-ho del foc. Agrega l’ou, la mostassa i el julivert picat i salpebra-ho al gust. Farceix els canelons.
Ingredients per la beixamel:
- 250 g de farina
- 250 ml de llet
- 2 pebres de piquillo
- Sal i pebre bo
- Oli
- Formatge ratllat per gratinar
Preparació
Torra la farina amb un poc d’oli. Afegeix-hi la llet calenta, assaona i fica-hi els pebres triturats i remena fins que espesseix-hi.
Cobreix els canelons amb la beixamel i escampa-hi per damunt el formatge ratllat. Cou-los 10 minuts a 200⁰C amb calor a dalt i a baix i gratina’ls 5 minuts més.
BROWNIE DE XOCOLATA BLANCA
Ingredients
- 200 g de xocolata blanca
- 3 ous
- 75 g de mantega
- 50 g d’avellanes
- 75 g de sucre
- 75 g de farina
- Confitura de fruits vermells (opcional)
Preparació
Fon la xocolata amb la mantega. Mescla els ous amb el sucre, afegeix-hi la farina fins que quedi integrada per complet i fica-hi les avellanes trossejades i la mescla de xocolata amb mantega. Remena-ho i fica la mescla dins un motllo engreixat amb mantega. Cou-lo 20 minuts a 180⁰C amb calor a dalt i a baix.
Si vols, ho pots acompanyar amb confitura de fruits vermells, que resta bastant la dolçor de la xocolata blanca.