Santoral, 1 de maig

Sant Josep, obrer. Sant Jeremies, profeta (segle VII-VI aC). Sant Orenç, bisbe. Sant Teodard, bisbe. Sant Segimon, màrtir. Santa Grata, viuda. Sant Aniol, sotsdiaca i màrtir. Sant Ricard Pampuri, religiós hospitalari.

Avui, dia que es celebra la festa del treball, l’església catòlica celebra la festivitat de sant Josep obrer, o sant Josep artesà, personificat en la figura del pare putatiu de Jesús, Josep, el fuster de Natzaret que es presentat com a model de treball i de sustent de la família. Popularment es celebra el dia de la mare.

Dels goigs de Sant Josep Obrer de Ripoll, uns versos:

“Xerracs, mànecs, les garlopes,

les tenalles, els martells,

les aixades, pics i pales,

claus i llimes, aixadells

i ribots ens mans de plata…

artesà i fuster traçut…”

http://bibliogoigs.blogspot.com/

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.