Santoral, 22 de juny

Sant Joan Fischer (1469-1535), bisbe de Rochester, cardenal, i Sant Tomàs More (1477-1535), pare de família i canceller d’estat, màrtirs a Anglaterra. Sant Paulí de Nola (Bordeus, 355 – Nola, 431), bisbe, ordenat prevere a Barcelona, patró dels mestres fonedors de campanes. Beat Innocenci V, papa (1276).

Thomas More (conegut com a Tomàs Moro) fou un jurista i home d’estat anglès que va viure entre els segles XV i XVI. Membre del consell privat del monarca Enric VIII. S’enemistà amb el rei quan desaprovà el divorci d’Enric VIII de la seva esposa Caterina d’Aragó. La negativa del Papa a anul·lar el matrimoni provocà  la ruptura d’Anglaterra amb l’Església Catòlia Romana.

Diversos enfrontaments amb el monarca acabaren amb la vida de More, acusat d’alta traïció.

És considerat el patró dels governants.

Thomas More i la seva família. https://fundaciontomasmoro.es/

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.