Entorn: Vespes

La memòria ens sol enganyar però…. si no recordo malament feia anys que no rebia tantes picades de vespa (Polistes gallicus) com enguany. Atzar?, sequera?, calor?, descuit?, canvi climàtic?…vés a saber! Picades doloroses que, a banda de fer una petita inflamació i segons l’indret on piquen, provoquen molèsties que van més enllà d’una mica de dolor puntual.

On manco esperes, a una gerba seca, al troc d’un pebrer… hi fabriquen un petit, o no tant petit, abeller que, al passar-hi a prop provoca que les abelles defensin el que consideren que és el seu territori de seguretat.

Amb tot i amb això a diferència de les abelles de mel (Apis mellifera) que sols piquen quan veuen perillar la seva vida o el seu menjar, les vespes, segons Xavier Canyelles (“Insectes de les Illes Balears. Manuals d’introducció a la naturalesa, 14”): “ La seva picada és molt dolorosa i possiblement és una de les poques espècies d’insectes que a vegades “ataquen” sense motiu aparent…/…Formen colònies presidides per una reina i uns quants mascles. La seva coloració, groga i negre, avisa de la seva perillositat. Si tenim problemes d’identificació ens podem fixar en les seves antenes, que tenen els extrems de color groc”.

Alerta, idò, a les vespes!. Val més fer-se’n enfora

Informacions:
Animalandia
Viquipèdia/1
Viquipèdia/2

(Imatge de Viquipèdia)

 

2 pensaments a “Entorn: Vespes

  1. Guillem si t,haguessis compixat no t,hauria fet tant de mal homo 😉
    I dona gràcies que per ara no tenim l,asàtica. Vaig veure que al sud de Frsnça està minat i les abelles ho passen ben nalament amb les fonseqüències que això comporta

    • Hahahaha…He pogut comprovar que no és la mateixa cosa una picada a un dit o al coll que en el canell. Es veu que quantes més terminals nervioses, més alt i durable és el dolor. No hi ha com experimentar!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.