Entorn: Vespes

La memòria ens sol enganyar però…. si no recordo malament feia anys que no rebia tantes picades de vespa (Polistes gallicus) com enguany. Atzar?, sequera?, calor?, descuit?, canvi climàtic?…vés a saber! Picades doloroses que, a banda de fer una petita inflamació i segons l’indret on piquen, provoquen molèsties que van més enllà d’una mica de dolor puntual.

On manco esperes, a una gerba seca, al troc d’un pebrer… hi fabriquen un petit, o no tant petit, abeller que, al passar-hi a prop provoca que les abelles defensin el que consideren que és el seu territori de seguretat.

Amb tot i amb això a diferència de les abelles de mel (Apis mellifera) que sols piquen quan veuen perillar la seva vida o el seu menjar, les vespes, segons Xavier Canyelles (“Insectes de les Illes Balears. Manuals d’introducció a la naturalesa, 14”): “ La seva picada és molt dolorosa i possiblement és una de les poques espècies d’insectes que a vegades “ataquen” sense motiu aparent…/…Formen colònies presidides per una reina i uns quants mascles. La seva coloració, groga i negre, avisa de la seva perillositat. Si tenim problemes d’identificació ens podem fixar en les seves antenes, que tenen els extrems de color groc”.

Alerta, idò, a les vespes!. Val més fer-se’n enfora

Informacions:
Animalandia
Viquipèdia/1
Viquipèdia/2

(Imatge de Viquipèdia)

 

2 pensaments a “Entorn: Vespes

  1. Guillem si t,haguessis compixat no t,hauria fet tant de mal homo 😉
    I dona gràcies que per ara no tenim l,asàtica. Vaig veure que al sud de Frsnça està minat i les abelles ho passen ben nalament amb les fonseqüències que això comporta

    • Hahahaha…He pogut comprovar que no és la mateixa cosa una picada a un dit o al coll que en el canell. Es veu que quantes més terminals nervioses, més alt i durable és el dolor. No hi ha com experimentar!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.