Santoral, 10 de setembre

Sant Nicolau de Tolentí. Beats Domènec Castellet (1592-1627), d’Esparreguera, Lluís Eixarc (1597-1628), de Barcelona, preveres, dominicans i màrtirs a Omura. Beat Jacint Orfanell, màrtir dominicà a Nagasaki (1622). Beat Francesc Gárate, religiós jesuïta, d’Azpeitia.

Sant Nicolau de Tolentí va ser un religiós agustinià que va viure entre els segles XIII i XIV. Patró de Cas Concos i dels farmacèutics. Advocat dels agonitzats, juntament amb sant Josep, i protector de les perdius i dels que les cacen.

Capella de sant Nicolau de Tolentí a l’església del Socors a Palma. Obra barroca del segle XVIII. https://www.tripadvisor.com/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.