Santoral, 17 de novembre

Santa Isabel d’Hongria.  Sant Gregori Taumaturg, bisbe de Neocesarea (segle III). Sant Iscle o Aciscle i Santa Victòria, germans màrtirs a Còrdova (303), invocats per guarir el mal de pits i afavorir l’alletament dels infants.

Santa Isabel d’Hongria  va néixer l’any 1207 i morí l’any 1231. Princesa viuda, filla del rei Andreu II d’Hongria i de Gertrudis de Meran  serventa dels malalts.  Una neboda seva, Constança de Sicília, va ser esposa de Pere d’Aragó, fill major de Jaume I. Abans es celebrava el dia 19.

Santa Isabel d’Hongria curant els malalts de tinya. Bartolomé Esteban Murillo. Església de San Jorge (Hospital de la Caritat). Sevilla.

https://es.wikipedia.org/wiki/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.