Antoni Riera Melis, fill il·lustre de Sant Llorenç des Cardassar

El proper dimecres, 19 d’abril de 2023, a l’Espai 36, a les 19,30 h. es celebrarà un plenari extraordinari de l’ajuntament per nomenar Antoni Riera Melis fill il·lustre de Sant Llorenç. És el primer reconeixement que es fa en vida del guardonat.

L’expedient s’inicià a instàncies de la delegació de l’Obra Cultural Balear de Sant Llorenç des Cardassar i de l’Associació Flor de Card i ha estat instruït per la regidora de cultura, Dolors Sánchez.

El nomenament de fill il·lustre implica el reconeixement a una persona que s’ha distingit de manera extraordinària en alguna faceta de la seva vida personal o laboral i suposa un exemple per a les noves generacions.
Nombroses entitats i particulars s’han sumat a aquest reconeixement de mèrits.

Antoni Riera Melis va néixer a Sant Llorenç l’any 1944. Estudià les primeres lletres a l’escola pública i el batxillerat al col·legi municipal Ramon Llull de Manacor.

Entre els anys 1960 i 1963 estudià magisteri a Palma, aprovà les oposicions i l’any 1965 es matriculà a Universitat de Barcelona per estudiar Filosofia i Lletres on es llicencià l’any 1970 en Història Medieval. L’any 1975 es doctorà amb la tesi titulada “La ciudad de Barcelona y el reino de Mallorca a principios del siglo XIV”.

Tota la seva carrera docent l’ha desenvolupada a la Universitat de Barcelona i ha dedicat gran part de la seva labor investigadora a estudiar la història econòmica i social dels territoris de parla catalana, l’impacte social i cultural de les calamitats naturals, les relacions internacionals de Catalunya i la Corona d’Aragó i l’alimentació a l’Edat Mitjana.

El seu currículum professional és tan extens que no permet reflectir-lo en una nota periodística. Destacarem només que ha estat  vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans, catedràtic de la Universitat de Barcelona i des de la seva jubilació, catedràtic emèrit de la mateixa universitat a la qual ha estat vinculat, a través del Departament d’Història Medieval, més de cinquanta anys.

L’acte de reconeixement serà públic i des d’aquestes pàgines de Card.cat animam a totes les llorencines i llorencins a assistir-hi i ens sumam a aquesta iniciativa.

 

 

2 pensaments a “Antoni Riera Melis, fill il·lustre de Sant Llorenç des Cardassar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.