Festes de Nadal

Com tots sabem s’atraca Nadal i amb aquest la festa, el que sempre és motiu d’alegria i disbauxa. Les festes són patrimoni de tots, són motiu de socialització, de diversió i d’entreteniment, un mitjà de cohesió comunitària i també un regulador del benestar social. Per a les persones més joves les festes són moments molt especials en què es creen vincles amb el municipi a través d’experiències lúdiques i emocionants. 

També sabem, però, que massa sovint associam la festa a comportaments i conductes incíviques. Des de l’Ajuntament, la nostra responsabilitat és la de promoure models d’oci saludables i protegir als més joves enfront el consum d’alcohol i  les conductes de risc associades.  

És per això que aprofitam per recordar-vos una sèrie d’articles recollits a l’Ordenança municipal de convivència ciutadana i alhora us convidam a participar de la festa en comunitat i responsabilitat. 

ORDENANÇA MUNICIPAL DE CONVIVÈNCIA CIUTADANA

Aprovació: 17.11.2022 

BOIB: 24.01.2023

Article 15. Prohibició de consum de begudes alcohòliques

Es prohibeix el consum de begudes alcohòliques en llocs i vies públiques, establiments i espais d’ús públic incloses les platges, tot amb l´excepció dels locals destinats a la restauració i/o oci degudament autoritzats. 

S’aplicarà la sanció en grau màxim quan: 

  1. El consum de begudes alcohòliques es produeixi de forma massiva per part de grups de persones, els anomenats vulgarment botellots, o convidin a l’aglomeració d’aquestes.
  2. Es deteriori greument, com a resultat de l’acció de consum, la tranquil·litat de l’entorn o es provoquin situacions d’insalubritat. 
  3. Es produeixin, derivades del consum, situacions denigrants per persones vianants o altres persones usuàries dels espais públics. 
  4. El consum es produeixi en llocs freqüentats per menors, o en la seva presència. Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar 
  5. Quan a conseqüència d’aquestes activitats s’embruti l´entorn. 

Article 16. Prohibició de venda de begudes alcohòliques

(…)

Les persones organitzadores de qualsevol acte de naturalesa cultural, lúdica, festiva, esportiva o de qualsevol altra índole, vetllaran perquè no es produeixin durant la seva celebració les conductes descrites sobre el consum i venda de begudes alcohòliques, sent responsables de les mateixes, quedant obligades a garantir la seguretat de les persones i els béns, a vetllar perquè els espais públics no s’embrutin ni es deteriorin i a la seva reposició al seu estat original. Si amb motiu de qualsevol d’aquests actes es realitzen aquestes conductes, les corresponents persones organitzadores ho comunicaran immediatament als/a les agents de l’autoritat, els quals podran optar en cas necessari per la suspensió de l’activitat.

Article 40. Sancions

Infraccions lleus: multa de 200 a 500€.

Infraccions greus: multa de 500,01 a 1500€.

Infraccions molt greus: multa de 1500,01 a 3.000€

Un pensament a “Festes de Nadal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.