Sa cuina de n’Antònia, capítol 16

 

Aquesta setmana us present un escaldums de pollastre, una recepta molt econòmica amb ingredients que tots tenim a ca nostra i també dues cremes fàcils de fer i molt útils a la rebosteria.

 

ESCALDUMS DE POLLASTRE

Ingredients per 2 persones:

  • 4 trossos de pollastre
  • 1 ceba tallada en daus mitjans
  • 1 tros de sobrassada
  • 2 patates tallades a quarts
  • 75 ml de vi blanc
  • Unes fulles de moraduix
  • 4 prunes panses (opcional)
  • Pebre bord
  • 10 ametlles torrades picades
  • 2 fulles de llorer
  • 6 alls sense pelar
  • Sal i pebre
  • Pinyons (opcional)
  • Oli
  • Aigua

Preparació:

A una greixonera, sofregeix a foc mitjà el pollastre salpebrat per les dues parts fins que estigui daurat i reserva-ho.

En el mateix oli, sofregeix la ceba, afegeix-hi la sobrassada i els alls i després de donar-li unes voltes, posa-hi el llorer, el moraduix, el pebre bord i el pollastre. Remena i aboca-hi el vi i deixa-ho bullir 2 minuts. Seguidament, cobreix amb aigua i deixa-ho bullir 10 minuts, fica-hi les ametlles, els pinyons, les prunes i les patates (prèviament mig fregides a foc suau) i deixa bullir 10-12 minuts més. Si és necessari, ves afegint-hi aigua a poc a poc, ja que tampoc no interessa que tingui massa brou.

Capítol 16, salat

CREMA DE GEMMA

Ingredients:

  • 4 gemmes
  • 250 g de sucre
  • 120 ml d’aigua
  • 20 g de midó de blat de moro (Maizena®)

Preparació:

Bat bé els ous, passa’ls per un colador dins una olla, afegeix-hi l’aigua i el sucre, mescla-ho i afegeix-hi el midó de blat de moro. Mescla-ho una altra vegada fins que no quedi cap grumoll. Posa l’olla a foc mitjà no deixis de remenar fins que espesseixi. Deixa-la refredar abans de fer feina amb ella. Un consell: si una vegada freda et costa estendre-la, fica-la uns segons al microones.

CREMA PASTISSERA

Ingredients:

  • 500 ml de llet
  • 110 g de sucre
  • 40 g de midó de blat de moro (Maizena®)
  • 4 gemmes d’ou
  • Unes gotes d’extracte de vainilla (ho pots canviar per ratlladura de taronja o de llimona, canyella, unes gotes de cafè o cacau en pols, segons amb què la vagis a emprar)

Preparació:

Posa tots els ingredients a una olla i remena fins que no quedi cap grumoll. Posa l’olla al foc a temperatura mitja-baixa (no ha de bullir) i no t’aturis de remenar fins que espesseixi. En uns 5 minuts estarà llesta. Fica-la dins un bol per a que refredi tapant-la per tal que no faci crosta. Guarda-la a la gelera.

 

Capítol 16, dolç (cremes) Aquest arxiu conté ses dues receptes.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada