La III Cursa de Malalts vista des de la cantonada (I)


En Lluc Quina Jaume, amb el seu humor habitual, ens fa dues pinzellades de la III Cursa Malalts de Turmell. Diguem-ne que ho fa… des d’un altre punt de vista, ben allunyat de la formalitat i serietat habituals.  A més, ho fa en dos capítols. Un es publica avui i l’altre demà. No us ho perdeu!!!

Redacció Card.cat

Dia 10 de setembre se celebrà la ja coneguda cursa d’atletisme de MALALTS DE TURMELL. Any rere any va augmentant el nombre de participants i la cursa ja comença a agafar anomenada. Aquest tercer any s’han superat, i d’un bon tros, les 250 inscripcions. Queda clar que a Sant Llorenç, i Mallorca en general, s’ha ben instal·lat la malaltia. Hi ha febre. Entre setmana, quan arriba l’horabaixa ja fa estona que els bars romanen silenciosos, depressius, compartint copes amb la soledat. Tant fa si avui toca Champions o juga en Rafel Nadal. El renou és a una altra banda. A foravila. Els camins, camades i rierols estan estibats de corredors, bé en manada, bé entrenant d’amagat. Tot si val. Per allà on passen queda ben llaurat. D’aquí poc, tant d’entrenar, haurem de posar guàrdies de trànsit per evitar excessos de velocitat!!!

L’èxit d’aquesta cursa no sols apunta a la participació, també podem destacar l’organització. No cal dir que una cursa d’aquest tipus no s’organitza en deu minuts i dos crits. Cal treballar-hi. Dissenyar i marcar el recorregut, controlar el trànsit durant la cursa, inscripcions, trofeus, avituallaments i teca per recuperar energia en haver finalitzat…Tot això i més, va ser treball de l’associació MALALTS DE TURMELL, amb la col·laboració de la policia local i un bon grapat de llorencins i llorencines que van ajudar que aquesta cursa fos una festa. Enhorabona! Això demostra que si els llorencins volen, poden.

Volia aprofitar la nova web per parlar de la cursa i informar dels resultats però he fet tard. En Mateu Oliver se m’ha avançat. Fins i tot les notícies corren!! I jo sempre faig tard. Bé, doncs, com que vaig proposar fer un escrit damunt la cursa i, allò promès és deute, tot seguit he inclòs unes quantes fotografies, diguem que de fets relacionats amb el transcurs de la cursa, però des d’una altra perspectiva, des d’una mirada diferent. Per una informació més veraç i directa millor si acudiu a la notícia registrada per la pròpia associació de Malalts de Turmell (Mateu Oliver, 12 de setembre de 2011). Si més no, si algú vol consultar la cassificació també pot entrar al següent enllaç.

Fotografia 1: L’ambició

En Pep Zinho, atleta de MALALTS DE TRUMELL, moments abans d’iniciar-se la cursa fotografiat amb el seu clàssic gest de vitalitat i fe en la victòria. Tot talent, és l’únic corredor del món que ha aconseguit acabar una marató simplement amb l’energia que poden aportar 2 pastissets de la “pantera rosa”.

 

Fotografia 2: L’amistat

Abans i després d’una cursa tothom és amic. Reina el bon humor, floreix l’amistat, tot són rialles i xerrades vigoroses. Durant la cursa, en canvi, tots són enemics. Cal batre l’adversari i molt millor si és a peu de meta. És una de les lleis essencials de qualsevol esport.

Aquí, a les escales de l’església, endiumenjada per a l’ocasió, dos participants ens demostren fins on pot arribar la força de l’amistat abans de començar. Tot un reportatge. 

Fotografia 3: Les autoritats

El president, en Gus, i el secretari, en Juanillets, amb enllaç directa via Menorca, en tasques protocolàries com a màximes autoritats de l’associació MALALTS DE TURMELL. En aquesta fotografia queda clar que, de tan enfeinats com estaven, no tingueren temps de cordar-se les espardenyes i no pogueren ser de la partida. Mala sort, un altre any serà!!

Fotografia 4: Un famós a la cursa

El president de Card.Cat, en Pau Quina, pillat en un moment de concentració en el transcurs de l’escalfament. Al seu soci de la nova web, en Joan Tomàs, no se l’esperava.

 

Fotografia 5: Gegants de la Malaltia

En Munar i en Miquel Nota. Dues celebritats llorencines del món de la malaltia mentre comenten el recorregut i discuteixen de quilòmetres i minuts. Tema recurrent en qualsevol sopar dels Malalts.

Totes les fotos

 

I demà el proper capítol

 

4 pensaments a “La III Cursa de Malalts vista des de la cantonada (I)

  1. Sobre sa foto 4 destacar es gran estil atlètic de l’escalfament den Pau, recordat per tots els seguirdors del Carde i que fan sofrir al seus contrincants tennistics, Extranya l’absència den Joan Tomàs després dels seus entrenos per Death Valley.

  2. Retroenllaç: La III Cursa de Malalts vista des de la cantonada (II) | card.cat

  3. Em sembla que tant en Miquel Nota com en Munar més que comentar el recorregut preparen un ball………, tal vegada més tard havien d’anar de noces i volien donar una sorpresa als convidats……jejejeje.
    Enhorabona a tots els malalts per aquesta cursa i el seu bon humor!!!

  4. Retroenllaç: Els deu articles de Card.cat més llegits de l’any | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.