Dimoniada, foc i fum a Son Carrió

Dissabte, dia 14 de gener Son Carrió pareixia l’infern. A les 20.00 d’un vespre fred, a davant ca n’Apol·lònia se congregaren les colles de dimonis de Sant Joan, S’Illot, Portocristo, amics de Sant Antoni de Manacor i, com no podia ser d’altra manera, els de Son Carrió.

Dimonis de Son Carrió

Després de la presentació de cada colla, els dimonis carrioners, un estol de més de quaranta dimoniots, dimonions i dimònies encetaren el ball acompanyats per la nostra gran banda de música municipal. Acte seguit desfilaren pels carrers, fent plorar més d’una criatura i arribaren a la plaça de l’església on els esperava un gran fogueró de llenya seca. El dimoni gros i el petit l’encengueren i amb la calentor del foc, totes les colles demostraren el seu art per a ballar; és clar, estaven dins el seu element.

La Delegada de Son Carrió, na Maria Montserrat i el batle Mateu Puigròs, convidaren tothom, unes set-centes persones, a torrar llonganissa i botifarró regat amb vi per a llevar-se el fred.

La vetlada acabà amb una ximbombada ben coenta i, segons m’han contat, va durar fins que no tingueren veu per a cantar més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.