Els articles més llegits del 2013 a Card.cat

Com sempre, per cap d’any, feim una llista dels articles que han tengut més visites durant el curs acabat. En aquest recent 2013 ha destacat sobretot un nom propi, en Serafí Lliteras, i un tema central, el conflicte educatiu.

Anomenava en Serafí Lliteras perquè el nostre intrèpid reporter signa la majoria d’articles del top ten (ni més ni manco que set de deu). Ha estat un dur any de conflicte educatiu i en Serafí, representant molt bé el paper de president de l’AMIPA llorencina, ha fet sentir la seva veu i ha escrit una sèrie d’articles reivindicatius que, es veu,  han interessat molta gent. A més, ha procurat compartir-los en diferents llocs (xarxes socials, enllaços amb altres amipas, Plataforma Crida…) i tot això ha permès que la seva veu arribàs encara més lluny. Des d’aquí l’enhorabona per la feina feta Serafí!!!

A més, no cal dir-ho, el tema estrella del 2013 a Card.cat ha estat l’educació. Si una cosa no es pot negar a aquesta revista és que es xerra d’ensenyança. Si ja fa dos anys, entrava entre els més llegits un article d’en Tomàs Martínez sobre el model educatiu a seguir, aquest 2013 han estat ni més ni manco que sis articles sobre educació els que han entrat en el top ten. I després diuen que l’eduació no interessa…

Per acabar, vull destacar que enguany la pujada de lectors s’ha confirmat (ho podreu comprovar a la futura assemblea de Card.cat) i això ho corrobora que l’article més llegit d’enguany hagi tengut 2.799 entrades, mentre que la notícia més llegida del 2012 només en tengués 1.129 (menys de la meitat). Quasi res!!!   Però no us entretenc més i pas a mostrar-vos la llista dels més llegits:

1. Així els meus fills no comencen, de Serafí Lliteras, amb 2.799 entrades. Aquest article va ser un crit de ràbia d’en Serafí davant de l’aplicació del famós TIL per part del Govern, a pesar que tant  docents, com molts pares i, fins i tot, el Tribunal Superior de Justícia no s’hi mostrassin particularment a favor. L’article va rebre tot un torrent de comentaris favorables.

2. #anglès2Bisinoalcarrer, de Serafí Lliteras, amb 1.903 entrades. En la mateixa línia que l’anterior, en Serafí criticava una altra actuació de la Conselleria d’Educació: que ara es volgués exigir el nivell d’anglès B2 als docents a corre-cuita. Era a finals del curs passat, quan això del TIL ja es començava a ensumar i en preparaven el terreny. També destaca la decepció que reconeix haver-li provocat el director general Onofre Ferrer (supòs que el coneixia i n’esperava una altra cosa). Una altra torrentada de comentaris, majoritàriament favorables,  va acompanyar l’article.

3. Notícia a les televisions estatals de la vaga educativa de les Illes, de Serafí Lliteras, amb 1.250 entrades. Es tracta d’un oportú enllaç a un vídeo de Cuatro sobre la vaga de docents que mostra de quina manera tan diferent tractava el tema aquest canal estatal respecte a IB3.

4. L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (5), de Serafí Lliteras, amb 1.141 entrades. Com a president de l’AMIPA llorencina, en Serafí va fer una sèrie d’escrits en què reflectia les mancances de la nostra escola. En aquest cas criticava el defectuós sistema de cobriments de baixes dels nostres mestres. Aquesta vegada no tots els comentaris van ser al seu favor i es va obrir un breu debat.

5. L’AMIPA del CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar informa (2), de Serafí Lliteras, amb 955 entrades. En aquesta ocasió, com a president de l’AMIPA de Sant Llorenç, en Serafí criticava la manca de mitjans (sobretot centrats en l’auxiliar de parla anglesa amb què compta l’escola) per ensenyar anglès als alumnes.  L’article, en aquesta ocasió. no tengué comentaris.

6. Esborrany Festes de Sant Llorenç 2013, de Rafela Riera, amb 758 entrades. Si alguna cosa pot fer front al conflicte (en aquest cas educatiu), és la disbauxa, la festa. Va ser el cas d’aquest article que en Pep Gall i na Rafela Riera ens enviaren oportunament per anunciar les nostres Festes Patronals. Era un simple esborrany, lluny encara de la celebració, però es veu que la gent ja n’anava en darrer.

7. Fotos antigues de Sant Llorenç des Cardassar, de Rafel Duran (i editat l’enllaç per Guillem Pont), amb 722 entrades. Un fix d’aquesta secció. Ja l’any passat va entrar dins dels articles més llegits i es veu que al 2013 encara ha continuat interessant. Repetirà al 2014?

8. Foc a Cala Mesquida (Capdepera) i Cala Torta (Artà), de Serafí Lliteras, amb 589 entrades. La immediatesa d’en Serafí a treure la notícia (una de les seves millors virtuts, tot s’ha de dir) i algunes fotografies d’un esdeveniment impactant com aquest va provocar que tengués un bon caramull de visites. I és que alguns diaris  de l’illa ni tan sols encara se n’havien fet ressò…

9. Poden els projectes TIL aprovats ser il·legals?, de Serafí Lliteras, amb 520 entrades. Continua la línia de protesta d’en Serafí contra les actuacions de la Conselleria d’Educació. En aquest cas, fins i tot, obria la possibilitat que hagués actuat il·legalment, però, això sí, aquest pic es va trobar amb la forta oposició de la Libèl·lula Portenya, un expert en temes judicials,  als comentaris.

10. Herba de Sant Joan (hipèric). Herbes i plantes, d’Aina Celdran, amb 492 entrades. La sorpresa de l’any. Un article escrit el maig del 2012 que ni tan sols se va atracar als més llegits d’aquell any i signat per una autora que malauradament ja no col·labora amb nosaltres, al 2013 sembla haver ressuscitat. No sé si alguna associació herbolària l’ha enllaçat a la seva pàgina web, si n’Aina ha promocionat l’article a posteriori, si és pura casualitat… però el fet és que ha entrat dins els més llegits de l’any, a pesar de ser del 2012, la qual cosa demostra que a la xarxa tot perdura i el que un dia no destaca, després d’un temps pot fer-ho per sorpresa, perquè res s’esborra.

 

 

2 pensaments a “Els articles més llegits del 2013 a Card.cat

    • Pau, et puc ben assegurar que m’estimaria més no haver-los hagut de fer a aquests escrits al voltant de l’educació, ja que voldria dir que la situació no estaria tan crispada com està.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.