L’Ajuntament de Sant Llorenç aprova un pressupost de prop de 17 milions d’euros sense crèdits bancaris

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar va aprovar en el ple d’ahir vespre, amb els vots a favor de Gisca, PSIB-PSOE i Més i el vot en contra del PP, un pressupost de 16.999.978,68 euros per a l’exercici 2017, un 0,36% inferior al del 2016.

El batle Mateu Puigròs, en nom de l’equip de govern, va destacar que “aquests pressuposts permeten garantir el futur i estabilitat de l’Ajuntament, assegurant el compliment de la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera” i “continuant amb l’esforç que s’ha realitzat aquests anys per poder abonar les factures en terminis notablement inferiors als exigits per la llei”.

DSC_0403

El superàvit segueix essent de quantia considerable i el romanent es manté a nivells satisfactoris. “L’Ajuntament no té a l’actualitat cap tipus de deute bancari ni preveu la contractació de nous préstecs dins l’exercici del 2017 i això ens situa en una posició econòmica favorable i ens permet afrontar nous reptes d’inversions necessàries pel nostre municipi de cara al futur”, va afegir.

Pel que fa als diferents tipus de despeses, la despesa de personal suposa un 31,89% del pressupost total, la despesa corrent representa un 51,15% i les inversions un 14,77%.

REFORMA DE LA PISCINA I DE L’EDAR

En matèria d’inversions, la despesa prevista és de 2.510.000 euros, dels quals 2 milions es financen en recursos propis de l’Ajuntament. La gestió econòmica dels darrers anys ha permès destinar el 12% del pressupost a inversions en serveis pels ciutadans. Les inversions més destacades són la segona anualitat del projecte de reforma de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de sa Coma, amb 1.643.245, 89 euros, i la reforma de la piscina de Sant Llorenç a la qual es destina 358.847 euros.

La distribució de la despesa corrent per àrees de gestió és la següent: un 15,11% va a recollida i tractament de residus; un 14,51% de la despesa corrent es destina a la Policia Local; un 10,40% a cultura, biblioteques i temps lliure; un 7,79% a la neteja viària; un 7,30% al tractament d’aigües residuals; un 6,45% a Serveis Socials; un 4,48% al manteniment d’escoletes i escoles; un 3,5 a l’enllumenat públic; 3,43% infraestructures vials; un 2,80% al manteniment de parcs i jardins; un 1,65 Turisme i un 1,64% Esports. Dins la despesa total de cultura destaca un 2,55% de l’Auditori de sa Màniga, un 2,21% per a festes, un 1,60% per a a temps lliure, un 1,27 a les biblioteques i un 1% al foment de la cultura.

NO S’AUGMENTA LA PRESSIÓ FISCAL

En matèria d’ingressos no s’han produït modificacions perquè no es preveu cap tipus d’increment en la pressió fiscal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.