Aquest setmana us present una recepta de pollastre molt senzilla i també ben bona. I de postres, un semifred que pots fer amb la fruita que més t’agradi. Bon profit!
POLLASTRE A LA LLIMONA AL ESTIL XINÈS
Ingredients per la carn (2 persones):
- 1 all picat
- 1 tros de gingebre picat
- El suc de ½ llimona
- 1 ou
- 2 cullerades de salsa de soja
- 300 g de pit de pollastre tallat en filets fins
- Midó de blat de moro (Maizena®)
- Oli de gira-sol
Preparació:
Fica el pollastre dins un bol amb l’all, el gingebre, el suc de llimona i la salsa de soja. Mescla-ho tot i deixa-ho marinar 30 minuts dins la gelera.
Arrebossa el pollastre amb midó de blat de moro i fregeix-ho a foc mitjà fins que quedi daurat i cruixent.
Ingredients per la salsa:
- 200 ml d’aigua
- 1 cullerada de sucre
- ½ culleradeta de sal
- 1 cullerada de mel
- El suc i la ratlladura de 2 llimones
- 1 cullerada de salsa de soja
- 1 cullerada de midó de blat de moro
Preparació:
Aboca tots els ingredients en un perol i mescla’ls. Posa-ho a foc mitjà i remena fins que espesseixi.
Banya amb la salsa la carn i escampa-hi per damunt la ratlladura de llimona per decorar.
SEMIFRED DE CIRERES
Ingredients per 8-10 unitats:
- 200 g de cireres
- 150 g de xocolata negra
- 125 g de mascarpone
- 100 ml de nata per muntar
- 75 g de mel
- 2 blancs d’ou
- 1 culleradeta de sucre vainilla
- Una pisca de sal
Preparació:
Talla les cireres en trossos petitets i guarda-ho per després.
Fon la xocolata al bany Maria i pinta el motllo (els de silicona es desemmotllen fàcilment). Deixa que la xocolata s’assequi boca a baix i torna-ho a pintar. Deixa que refredi dins la gelera.
Posa un bol al bany Maria i fica la mel, la sal i el sucre vainilla. Mescla-ho i incorpora-hi els blancs d’ou i remena fins a obtenir una mescla homogènia. Retira del foc i bat fins a semimuntar amb l’ajuda d’unes varetes.
A un altre bol munta la nata i afegeix-hi el mascarpone en 2 o 3 vegades fins que s’integrin els dos ingredients. Fica-hi la mescla de blanc d’ou en 5 o 6 vegades mesclant-ho suaument.
Treu el motlle de la gelera i aboca-hi una cullerada de la mescla anterior, posa-hi les cireres i acaba d’emplenar el motllo totalment. Passa un ganivet o una espàtula per allisar les vores (així et serà més fàcil desmuntar).
Congela un mínim de 12 hores. Desemmotlla 10-15 minuts abans de servir.