Sa cuina de n’Antònia, capítol 18 (per demà, gràcies)

Aquest setmana us present una recepta de pollastre molt senzilla i també ben bona. I de postres, un semifred que pots fer amb la fruita que més t’agradi. Bon profit!

POLLASTRE A LA LLIMONA AL ESTIL XINÈS

Ingredients per la carn (2 persones):

  • 1 all picat
  • 1 tros de gingebre picat
  • El suc de ½ llimona
  • 1 ou
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 300 g de pit de pollastre tallat en filets fins
  • Midó de blat de moro (Maizena®)
  • Oli de gira-sol

 

Preparació:

Fica el pollastre dins un bol amb l’all, el gingebre, el suc de llimona i la salsa de soja. Mescla-ho tot i deixa-ho marinar 30 minuts dins la gelera.

Arrebossa el pollastre amb midó de blat de moro i fregeix-ho a foc mitjà fins que quedi daurat i cruixent.

Ingredients per la salsa:

  • 200 ml d’aigua
  • 1 cullerada de sucre
  • ½ culleradeta de sal
  • 1 cullerada de mel
  • El suc i la ratlladura de 2 llimones
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • 1 cullerada de midó de blat de moro

Preparació:

Aboca tots els ingredients en un perol i mescla’ls. Posa-ho a foc mitjà i remena fins que espesseixi.

Banya amb la salsa la carn i escampa-hi per damunt la ratlladura de llimona per decorar.

Capítol 18, salat

 

SEMIFRED DE CIRERES

Ingredients per 8-10 unitats:

  • 200 g de cireres
  • 150 g de xocolata negra
  • 125 g de mascarpone
  • 100 ml de nata per muntar
  • 75 g de mel
  • 2 blancs d’ou
  • 1 culleradeta de sucre vainilla
  • Una pisca de sal

Preparació:

Talla les cireres en trossos petitets i guarda-ho per després.

Fon la xocolata al bany Maria i pinta el motllo (els de silicona es desemmotllen fàcilment). Deixa que la xocolata s’assequi boca a baix i torna-ho a pintar. Deixa que refredi dins la gelera.

Posa un bol al bany Maria i fica la mel, la sal i el sucre vainilla. Mescla-ho i incorpora-hi els blancs d’ou i remena fins a obtenir una mescla homogènia. Retira del foc i bat fins a semimuntar amb l’ajuda d’unes varetes.

A un altre bol munta la nata i afegeix-hi el mascarpone en 2 o 3 vegades fins que s’integrin els dos ingredients. Fica-hi la mescla de blanc d’ou en 5 o 6 vegades mesclant-ho suaument.

Treu el motlle de la gelera i aboca-hi una cullerada de la mescla anterior, posa-hi les cireres i acaba d’emplenar el motllo totalment. Passa un ganivet o una espàtula per allisar les vores (així et serà més fàcil desmuntar).

Congela un mínim de 12 hores. Desemmotlla 10-15 minuts abans de servir.

Capítol 18, dolç

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.