Hola a tots! Aquesta setmana seguim amb receptes estiuenques amb dues receptes completament veganes.
TOMÀTIGUES FARCIDES
Ingredients:
- 3 tomàtigues grosses
- Una branca de julivert picat
- ½ pebre groc picat
- ½ pebre vermell picat
- ½ pebre verd picat
- 3 xampinyons picats
- 1 ceba picada
- 2 alls picats
- Pa ratllat
- Sal, oli i pebre bo
Preparació:
Talla les tomàtigues per la mitat, buida-les i trosseja la polpa. Posa una pella al foc amb un poc d’oli, afegeix-hi la ceba i l’all i sofregeix-ho fins que la ceba quedi transparent. Afegeix-hi i sofregeix els pebres, els xampinyons i el julivert. Afegeix el pebre bo segons el teu gust i després, les tomàtigues. Quan vegis que aquestes estiguin fetes, retira la pella del foc.
Farceix les mitges tomàtigues i posa pa ratllat per damunt. Encalenteix el forn a 200⁰C i baixa-ho a 180⁰C quan hi fiquis les tomàtigues. Cou uns 15 minuts i gratina 5 minuts més. Capítol 20, salat
PASTISSETS DE MELICOTÓ
Per a 6 unitats:
Ingredients per la base:
- ½ tassa de flocs de civada torrats
- 8 dàtils
- 1 culleradeta de canyella o de vainilla
Preparació:
Tritura tots els ingredients i amb les mans humides farceix els motllos. Guarda’ls a la gelera.
Ingredients pel farcit:
- 250 g d’anacards
- 1 tassa de llet vegetal (ametlla, arròs…)
- 1 culleradeta i mitja d’estèvia
- 1 culleradeta de panela
- 1 culleradeta d’Agar Agar
- 2 melicotons trossejats
- 1 melicotó per decorar
Preparació:
Fica els anacards en aigua tèbia durant 30 minuts, cola’ls i fica’ls dins una batedora. Afegeix-hi la llet, la panela, l’estèvia, l’Agar Agar i els melicotons trossejats. Bat-ho fins que quedi una crema, encalenteix la mescla dins un perol a foc mitjà sense deixar de remoure i retira-ho del foc quan comenci a bullir. Quan sigui freda, farceix els motllos i decora’ls amb trossos de melicotó. Deixa’ls a la gelera un mínim de 8 hores. També els pots congelar si vols. Capítol 20, dolç