Sa cuina de n’Antònia, capítol 27

GAMBES AL FORN AMB “PICADILLO”

Ingredients

  • 12 gambes vermelles
  • 50 g de festucs
  • 4 alls
  • 1 fetge de conill
  • Unes fulles de julivert
  • El suc d’una llimona
  • Sal i pebre bo
  • Oli

Preparació

Primer, prepararem el “picadillo”. Daura els alls sense pelar i el fetge dins una pella amb un poc d’oli. Pela els alls i esmicola’ls dins un morter junt amb el fetge, els festucs, el julivert i el suc de llimona. Salpebra al gust i afegeix-hi un doll d’oli.

Col·loca les gambes dins una font apta per forn i cobreix-les amb el “picadillo”. Cou-les a 200⁰C amb calor a dalt i a baix durant 10 minuts.

Capítol 27, gambes amb picadillo

 

DUQUESSES DE BROSSAT

Ingredients per la pasta (4 unitats)

  • 250 g de farina
  • 1 dollet de mistela (o vi dolç)
  • 75 g de sucre pols
  • 100 g de saïm
  • 2 vermells d’ou

Preparació

Posa la farina dins un bol i afegeix-hi el vermell d’ou, el saïm i el sucre. Pasta-ho fins obtenir una textura compacta (costa un poc). Fes una cistella com si fos la base d’una panada. Si ho fas amb uns motllos per tallar pasta, et quedaran millor.

Ingredients pel farcit

  • 250 g de brossat
  • 100 g de sucre
  • La ratlladura d’una llimona
  • Canyella
  • 2 vermells d’ou

Preparació

Mescla tots els ingredients i passa’ls per una batedora. Farceix cada duquessa deixant mig dit. Cou-les a 170⁰C amb calor a dalt i a baix entre 35 i 40 minuts.

Se serveixen fredes i són més bones si les fas d’un dia per l’altre.

Capítol 27, duqueses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.