Us ve de gust unes costelletes de porc amb salsa barbacoa i un pastís de poma?
Idò aquí teniu dues receptes ben bones de fer.
COSTELLES DE PORC AMB SALSA BARBACOA
Ingredients per 4 persones:
- ½ kg de costella alta
- 100 ml de vinagre blanc
- 150 ml de suc de poma
- 100 ml de salsa de soja
- 100 g de sucre morè
- 2 cullerades de ketchup
- 2 cullerades mostassa de Dijon
- 2 alls picats
- 2 bitxos (guindilla)
- 1 trosset de gingebre ratllat
- Oli, sal i pebre
Preparació
Fica les costelles dins una font apta pel forn. Salpebra pels dos costats i afegeix-hi un poc d’oli. Guarda-ho per després.
Mescla tots els ingredients restants dins un perol i posa-ho a foc mitjà uns 15 minuts o fins que espesseixi. Deixa que temperi i retira els bitxos. Unta la carn amb la salsa pels dos costats i tapa-la amb paper d’alumini.
Escalfa el forn a 200⁰C a dalt i a baix i fica-hi la carn. Quan hagin passat 30 minuts treu la palangana del forn, pinta la carn amb la salsa del fons, torna a tapar amb paper d’alumini i fica-ho 20 minuts més dins el forn. Ara, torna a pintar amb la salsa del fons i retira el paper d’alumini. Posa una altra vegada la carn al forn i deixa-la entre 25 i 30 minuts o fins que la carn estigui daurada al teu gust.
Pastís de poma
Ingredients per la base (per a 6 persones)
- 100 g de galeta Maria
- 50 g de mantega
Preparació de la base
Tritura les galetes, afegeix-hi la mantega fosa i mescla-ho tot. Folra amb la pasta la base i les parets d’un motllo de 24 cm desmuntable. Guarda’l dins la gelera.
Ingredients pel farcit
- 4 pomes
- 200 ml de llet
- 200 g de farina
- 100 g de sucre
- 1 pisca de canyella (opcional)
- 2 pomes per decorar
- Confitura de melicotó per pintar
Preparació
Pela i trosseja les 4 pomes. Afegeix-hi la farina, la llet, el sucre i la canyella i tritura fins que no quedi cap grumoll. Aboca la mescla damunt la base de galetes.
Pela les altres 2 pomes, talla-les en rodanxes i decora el pastís. Cou-lo a 180⁰C amb calor a dalt i a baix durant 1 hora. Treu el pastís del forn i deixa’l refredar uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. Pinta’l amb la confitura de melicotó i deixa’l refredar un mínim de 4 hores dins la gelera.