LSG – Presència

Els amics “galmesians” hem dormit ben a ple. La pell no pot contenir l’aura de satisfacció.
D’una banda una exposició divulgativa sobre la seva obra a la Sala d’Exposicions de sa Màniga al llarg de dos mesos per facilitar, també, visites escolars. I que, a més, té vocació d’exposició permanent (encara en un lloc a determinar).
D’altra banda, i encara emmarcat en les Festes de la Mare de Déu Trobada, la representació, també a sa Màniga, de “Flor de card”, un ambiciós projecte amb la participació directe d’una vuitantena de persones.
Què més es podria demanar?
Tal vegada és el moment de fer referència a la petita nota introductòria de “Flor de card”, uns pocs paràgrafs ben plens de contingut:

   “En el Llevant de Mallorca, dins una vall ignorada i monòtona hi ha un Cardassar. Allà hi he cullida la “Flor” que avui vos present. És humil, incolora, inodora, rasposa i rodejada d’espines.
   No dóna gran cosa més l’agre de la terra!
   Però pentura dins son sin eixut i pobre s’hi és congriada qualque llavoreta -menja predilecte de les caderneres- i vet-aquí el motiu d’haver-me imposat el treball de cullir-la i presentar-la-vos.
Si no la refuau, sobretot si proporciona una mica de satisfacció a la vostra fam de bellesa i d’ideal, el treball no serà estat debades i ja se dóna per ben pagat.

L’AUTOR”

Alguns mots (DCVB):
CARDASSAR m. 
Camp on hi ha moltes cardasses o cardatxes (Mall.); cast. cardenchal.
AGRE m. 
|| 3. Tros de terra molt apropiat per criar-s’hi una planta determinada, que s’hi fa més fàcilment i vigorosament que en altres llocs; cast. criadero. 
PENTURA adv., 
contracció de per ventura:
SIN m. 
ant.: V. si, … SI m. Concavitat o depressió; cast. seno. 
CONGRIAR v. tr. 
Produir, formar per concurs de diversos elements; cast. formar. 
REFUAR v. tr.: 
V. refusar. REFUSAR (i dial. refuar). v. tr.: cast. rehusar. || 1. Negar-se a admetre; no acceptar.

Una passa més vers aquell vell propòsit nascut en la Setmana Cultural de 1973: mantenir viva i de forma permanent la presència de Salvador Galmés en el si de la comunitat.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada